Futsal

Új filozófia meghonosítása a cél

Kis János szerint a Gödöllő-Vasas fúzió mindkét csapat számára előnyös. Egységes arculat kialakításán dolgoznak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogyan arról a közelmúltban hírt adtunk, a tavalyi bajnokságban bronzérmes Gödöllői Bikák, és a nyolcadik helyezett Vasas 1988 Déli Futsal között csapategyesülés történt. A két gárda fúziója nyomán persze számos kérdés felvetődik. A Rangadó.hu érdeklődésére Kis János számolt be a változásokról, aki tavasszal még az angyalföldiek edzőjeként tevékenykedett. Elmondása szerint a megállapodás számukra is kedvező volt, valamint kitért arra, hogy hosszú távú koncepció kidolgozásán fáradoznak, ami országhatáron belül még alig ismert módszereket tartalmaz.

– A Vasas részéről miért volt szükséges ez az egyesülés?
– Az első és legfontosabb, hogy jó a kapcsolat a két egyesület között. A másik, hogy mindkét klubnak szüksége volt erre az egyesülésre. A gödöllőiek oldala ismert, a mi részünkről pedig azért, mert anyagilag és játékoskeretben is erősödtünk ezáltal – magyarázta a Rangadó.hu érdeklődésére Kis János. – Azt tudni kell, hogy futsalban elég horribilis pénzeket kell költeni a játékvezetők fizetésére, valamint az egyéb rendezési költségek sem éppen alacsonyak. A tavalyi szezonból hátralévő tartozásainkat ugyan kifizettük már, de a jövőre nézve biztatóbb, hogy létrejött ez a megállapodás.

– Hogy fog megoszlani a szakmai munka a klubon belül?
– A felnőtt gárda trenírozása Baranyai Pál és Szente Tamás feladata lesz. Én a háttérből próbálok segítséget nyújtani, hívhatjuk tulajdonképpen szakmai igazgatónak, bár nem kedvelem ezt az elnevezést. De ami a lényeg, hogy újfajta filozófia bevezetése lesz a cél. Hazánkban még nem ismert módszereket, profibb szemléletű csapatépítést szeretnénk előirányozni. Csak egy példa: az U9-es csapat is hasonlóképpen melegítsen be, mint a felnőtt gárda, hasonló módszerekkel dolgozzanak az edzéseken minden korosztályban. Legyen azonos arculata az egész egyesületnek, és ne csak a külsőségekben! Ennek a koordinálása lesz majd a feladatom. Korábban többször jártam Spanyolországban, az ottani tapasztalataimat szeretném hasznosítani. Gödöllőn a TAO-ból az anyagi fedezet biztosított a minőségi munkához.

– A játékosokat mennyire zavarja az, hogy rövid idővel a bajnokság kezdete előtt vegyülniük kell egy másik társasággal? Hogyan érintheti ez a csapatot?
– Nagyon érdekes dolog ez. Érdemes megemlíteni, hogy a Vasas keretében csak négy-öt játékosról tudom elmondani, hogy valóban megütik az NB I-es szintet. A másik dolog, hogy tavaly mi voltunk a legfiatalabb csapat a bajnokságban, a gödöllőieknél pedig vannak tapasztalt, sokat látott labdarúgók. Véleményem szerint egy jó csapat mindig a kettő elegye, ilyen szempontból sem hátrány ez az egyesülés. Nyílván lesznek majd olyanok, akik lemorzsolódnak a keretből, pár héten belül beáll ez majd. A konkurenciaharc pedig előre viheti az együttest, ami ugyancsak pozitívum.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik