Futsal

A felsőházat célozza meg az UTC

Továbbra is Brinszky Adrián irányítja az NB I-es szegedi teremlabdarúgó-csapatot.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Készül a következő szezonra az UTC Futsal Team, amely tavaly bajnoki újoncként hatodik lett, és bronzérmet nyert a Magyar Kupában – írja a szegedma.hu.

Az együttes július 19-én strandfocis-beszélgetős összejövetelt tart, ahol átbeszélik az elmúlt idényt, és a következő szezonra vonatkozó tudnivalókat. Ezt követően július 23-tól hétfőnként és csütörtökönként lesznek edzések, összehangolva a nagypályás felkészüléssel.

– Szorosabbra fűzzük az együttműködést az NB III-ba feljutott Mórahalommal, így onnan is érkezhetnek hozzánk játékosok, a Békéscsabáról Mórahalomra szerződött Fülöp Tibort például mindenképp szeretnénk az UTC Futsal Team soraiban látni. Tárgyaltunk Tóth Ákos vezetőedzővel, aki nyitott az együttműködésre, támogatja, hogy a játékosok futsalozhassanak is, ez mindkét csapatnak hasznára lenne – közölte Erhardt Szilárd technikai vezető.

Az UTC szempontjából az egyik legnagyobb pozitívum, hogy Tombácz Róbert kapus továbbra is a csapatot erősíti, miután nem sikerült megegyeznie a Rába ETO-val átigazolása kapcsán. Még nem alakult ki teljesen a jövő évi keret, de a tavalyi csapat nagy része együtt marad, és erősítés is várható: az utánpótlásból a nagyon tehetséges Váczi Tibor érkezésére lehet számítani, illetve az NB II-es SZTE EHÖK SE csapatából Polczer Norbert és Kalános János is együtt fog edzeni Dürgő Péterékkel. Az alakulatot jövőre is Brinszky Adrián vezetőedző irányítja.

A bajnokság rendszere átalakul, az alapszakasz után egy-egy hatcsapatos felső- és alsóházra bontják a mezőnyt, mint eddig, ám ezúttal körmérkőzésekkel folytatódnak a küzdelmek, ami újabb tíz meccset jelent minden együttesnek. Ennek a végén, 32 mérkőzést követően alakul ki a végső sorrend.

Olvasói sztorik