Futsal

Idegenben hengerelt az Újszeged

Magabiztos játékkal sima győzelmet aratott az UTC az újonc Veszprém otthonában, a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának harmadik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Kiegyenlítetten indult a mérkőzés, a fiatalokból és nagyon rutinos játékosokból álló hazaiak több veszélyes akciót is vezettek az UTC kapujára, de átlövéseiket rendre hárította a remek napot kifogó Tombácz Róbert. A Szeged sem maradt adós a helyzetekkel, s az első félidő felénél csaknem meg is szerezte a vezetést, ám a gólt nem adta meg a játékvezető egy lökés miatt. Ami késik, nem múlik, a nyáron igazolt Domonkos Ferenc egy veszélyes hazai akció után szerzett labdát, s a kontra végén a sérüléséből felépült Hernády Márk asszisztálásával megszerezte a vezetést a szegedieknek (0-1) – tudósít a szegedma.hu.

Felpörgött a meccs, s ez a vendégeknek kedvezett, akiknél két újonc is debütált Takács Renátó és Polczer Norbert személyében. Épp e duó összjátéka eredményezte a második találatot, Takács passzolta a kapuba Polczer labdáját a 15. percben (0-2). Megfogta a két gól a bakonyiakat, fölénybe került az UTC, s növelte is előnyét rövidesen egy, a hazaiak szempontjából peches góllal: Trucz Zsolt óriási lökete a kapuvasról az egyébként remekül védő Sárdi Máté kapus hátára, majd onnan a gólvonal mögé pattant (0-3). A szünet jól jött a hazaiaknak, mert szemmel láthatóan nem találták a csongrádiak játékának ellenszerét.

Hegyesi Zsolt és Hernády visszatérésére nagy szüksége volt a vendégcsapatnak, ezt igazolta, hogy a második félidő elején épp a bajai légiós készített elő Domonkosnak, aki duplázásával már a negyedik UTC-gólt szerezte (0-4). Ekkor már eldőlni látszott a mérkőzés, ám a Veszprém az első két fordulóban igazolta, nem szabad leírni, hiszen a MAFC ellen például négygólos hátárnyból állt fel, kevesebb, mint tíz perc alatt. Most azonban erre nem került sor. Az UTC nagyon taktikusan tartotta, járatta a labdát, védekezésben pedig rendre jó ütemben sikerült zárni a lövések előtt.

A félidő közepén aztán végképp eldőlt minden: a két bajai ismét igazolta klasszisát és egy remek kontra végén Trucz ezúttal már nem a kapufa és a kapus háta segítségével, hanem tisztán lőhetett gólt (0-5). A csapat és az újonnan igazolt játékosok teljesítményére Polczer Norbert tehette volna fel a koronát, ám rendkívül pechesen saját labdáját állította meg becsúszva a gólvonal előtt az utolsó pillanatokban. Elkeseredésre azonban semmi ok, az UTC 5-0-s idegenbeli győzelme kétségkívül csillagos ötöst érdemlő teljesítmény.

– A hibátlan védekezés és a kreatív ötletes támadójáték roppant értékes három pontot eredményezett az újonc otthonában – értékelt Brinszky Adrián, az Újszegedi TC vezetőedzője. – Kiváló egyéni teljesítmények jellemezték a csapatunkat, aminek különösen örülök, hiszen az elmúlt kétheti keretünkhöz képest most öt új embert kellett a csapatba integrálni. de örömteli, hogy ilyen kellemes problémáink vannak, ráadásul mindenki élni tudott a lehetőséggel is.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 3. forduló

Colorspectrum Aramis – Admiral-Haladás VSE 9-6 (3-3)

Gólszerzők: Sámson (3.), Frank (13., 30., 39.), Da Silva (18.), Németh P. (21., 40.), Csopaki (24., 30.), illetve Horváth P. (9., 37.), Halmos (10.), Joó (15.), Egle (32.), Kottán (38.)

1. FC Veszprém – Újszegedi TC 0-5 (0-3)

Gólszerzők: Domonkos (12., 24.), Takács R. (15.), Sárdi (17.), Trucz (31.)

DEAC Armada Futsal Club – Rubeola FC Csömör 3-7 (2-6)

Gólszerzők: Berecz (1., 40.), Kövér (11.), illetve Fülep (3., 17.), Varga Cs. (6., 12.), Simon P. (10., 17.), Tvaruska (36.)

Gödöllői Bikák – MAFC-BME-Docler Akadémia 3-3 (1-1)

Gólszerzők: Biczi (5.), Jenei (28.), Nagy R. (37.), illetve Fazekas (14.), Rajnay (36.), Kertész (39.)

Üllő FC Cső-Montage – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 1-5
(1-2)
Gólszerzők: Takács M. (13.), illetve Lovas (10.), Rábl (10.), Nagy I. (29.), Szabó P. (30.), Trencsényi (36.)

Szabadnapos: Rába ETO

Olvasói sztorik