Futsal

Új edző Berettyóújfaluban

Edzőt váltott az előző szezonban ezüstérmes Mezei-Vill FC Berettyóújfalu teremlabdarúgó-csapata.

Nem újítanak szerződést a szlovák válogatott edzőjével az MVFC-nél. Lejárt az egyéves megállapodás a klub és Bacsó Richárd között. A szlovák edzőt Turzó József követi a kétszeres magyar bajnok kispadján – írja a futsal-hungary.hu.

– Megköszöntük Bacsó Richárd munkáját, és Turzó Józsefet bíztuk meg a csapat vezetésével – mondta Mezei József, a klub elnök-tulajdonosa. – Egyéves időtartamban állapodtunk meg. József tagja a berettyói futsal-családnak, együtt kezdte velünk 2004-ben a csapatalapítást, ismeri a klubot játékostól, vezetőstől, szurkolóstól együtt. A játékosok rendes éves szerződése lejárt, most alakítjuk ki a keretet a következő szezonra. Annyi már bizonyos, hogy a két román vendégjátékos, Sáfár Tony és Victor jövőre nem lesz tagja a csapatnak, nem kötünk velük szerződést.

Turzó 1980-ban született, hasonló korosztály a csapatban meghatározó szerepet betöltő Trencsényi Jánosékkal, és ugyanabból az agrárszakos társaságból érkezett a sportágba, amely 2003–2004 környékén a debreceni városi bajnokságban ismerkedett meg a kispályával. A Berettyóújfaluval közös a múltja, a kezdetektől tagja az alapítócsapatnak. 2009-ben sérülés miatt abbahagyta a játékot, és edzőként ismét egy alakuló csapathoz, a DASE-hoz szerződött. A DASE-ból aztán Hajdúdorogi, majd Nyíradonyi Huszárok lett. Itt is játszott még néhány mérkőzést, de főleg az edzősködésre koncentrált. Az edzői posztot akkor is megtarthatta, amikor 2010 végén Kozma Mihály érkezett szakmai igazgatóként a csapathoz. Közben képezte magát, és elvégzte az MLSZ teremlabdarúgó edzőképző kurzusát is. Csendes, nyugodt, mindig higgadt, udvarias sportember, és ragyogó példa arra, hogy egy klub hogyan építkezhet a saját értékeiből.

– Nagyon örülök a bizonyítási lehetőségnek – mondta Turzó József. – Óriási ambícióval, és nagy tervekkel vágok bele az új feladatba. Szinte minden jövendőbeli játékosammal futsaloztam együtt a múltban, ami könnyíti és nehezítheti is a munkámat. Én azonban biztos vagyok benne, hogy partnerek lesznek a célok elérésében. Remélem, hogy tudom hasznosítani munkám során a Kozma Mihály mellett szerzett tapasztalatokat is, amit köszönök neki.

Olvasói sztorik