Futsal

Holland bundavád a Rába ETO ellen?

Nem hivatalos információk szerint a CF Eindhoven az azerbajdzsáni Araz mellett a Rába ETO-t is feljelentette az Európai Labdarúgó Szövetségnél.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Úgy tudni, mindez azért történt, mert a holland klub szerint a két csapat megegyezett egymással, hogy a mérkőzésükön mindkét fél számára kedvező eredmény születik – írja a Kisalföld.

Nemrég Győrben rendezték az UEFA Futsal Cup főtáblájának egyik csoportkörét, ahol a házigazda Rába ETO mellett a holland, az ír és az azerbajdzsáni bajnok szerepelt. A csoportból az első kettő jutott az elitkörbe.

A torna utolsó fordulójában a magyar és az azeri csapat fordulatos találkozója 5-5-ös döntetlennel ért véget, így a magyarok csoportelsőként, az Araz Naxcivan pedig másodikként jutott tovább. Ez nem tetszett a hollandoknak, akik a lefújást követően hangos pfujolással, fütyüléssel adtak hangot elégedetlenségüknek. Volt olyan holland játékos, aki a lelátón papírpénzt lobogtatva utalt arra, szerinte a két csapat nem véletlenül játszott döntetlent. A reklamálásnak folytatása is lett, a CF Eindhoven az UEFA-hoz fordult.

– Valóban hallani feljelentésről, ám ez hivatalosan meg nem erősített információ – mondta a Kisalföld érdeklődésére Kasza János, a sportág magyarországi FIFA-koordinátora. – Láttam a mérkőzést, s nem hiszem, hogy bármilyen megegyezés történt volna. Aki ilyet állít, annak ezt bizonyítania kell. Véleményem szerint a győriek hitelrontás miatt akár fel is jelenthetnék a hollandokat.

Drucskó Zoltán, a Rába ETO ügyvezető elnöke is kizártnak tartja, hogy a két csapat megbeszélte volna a döntetlent.

– A feljelentésről hivatalosan semmilyen jelzést nem kaptunk az UEFA-tól. Amit tudunk, hogy az azeriek amolyan motivációként pénzt ajánlottak a hollandoknak, ha legyőzik az íreket – mesélte a győri klub ügyvezetője. – Az Eindhoven játékosai ezt a szövetség előírásainak megfelelően jelentették is az UEFA győri delegáltjának. Szerettük volna megnyerni az utolsó meccsünket is, semmilyen érdekünk nem volt abban, hogy ne a holland csapatot vigyük úgymond magunkkal. Sajnos nem sikerült győznünk, és a mérkőzésen előforduló több egyéni hiba nyilván találgatásokra adhatott okot, de nem tudok elképzelni semmiféle egyezséget.

Olvasói sztorik