Futsal

Grúziába utazik a Rába ETO

Portugál, olasz és grúz csapattal találkoznak a győriek az UEFA Futsal Cup elitkörében.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Csütörtök délután sorsolták a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája elitkörének csoportjait. A 16 együttes között ott volt a magyar bajnok Rába ETO is, amely a múlt héten hazai környezetben harcolta ki a továbbjutást.

Az már korábban kiderült, hogy a kisalföldieknek Szlovéniába, Szerbiába, Grúziába vagy Spanyolországba kell utazniuk, a távolság miatt nyilván az első vagy a második variáció lett volna kedvezőbb. A sorsolás azonban úgy alakult, hogy a D-csoport tagjaként az Iberia Star Tbiliszi otthonában kell pályára lépniük a győrieknek, méghozzá a házigazdákon kívül az olasz Luparense és a portugál Benfica társaságában.

A grúzokkal tavaly novemberben, ugyancsak az elitkörben találkozott a magyar csapat. Akkor Lisszabonban fölényes, 9-2-es győri siker született. A portugál Benfica 2010-ben megnyerte a sorozatot, egy évvel később negyedik lett, de tavaly nem jutott be az elődöntőbe.

Az elitkör mérkőzéseit október 9-14. között rendezik, minden kvartettből a győztesek kerülnek az április végi négyes döntőbe.

Olvasói sztorik