Futsal

Nem lesznek külföldiek az MVFC-ben!

Turzó József marad a légiósok nélkül felálló Berettyóújfalu teremlabdarúgóinak vezetőedzője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét Turzó Józseffel kezdte meg a felkészülést a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu teremlabdarúgó-csapata, ami az elkezdett szakmai irányvonal folytatását vetíti előre.

– Ha valaki azt mondta volna egy éve, hogy a bombaerős Győr mellett sikerül Magyar Kupát nyernünk, és behúzzuk a bajnoki ezüstöt, előre aláírtam volna. Csak azt sajnálom, hogy a vége ilyen rosszul sikerült, hiszen azért több volt az egészben. De láttuk, látjuk a hibákat, és remélem, ebben az évben sikerül előbbre lépnünk – vélekedett a fiatal tréner a futsal-hungary.hu oldalon. – Talán játékerőben nem leszünk olyan jelentős tényező, mint voltunk az elmúlt években, de szeretnénk céljainkat továbbra is magasra tenni. A Rába ETO-t ebben az évben senki nem fogja megközelíteni, hiszen ők a professzionalizmus következő szintjére léptek, és remélem, a magyar futsal zászlóshajójaként tovább öregbítik annak hírnevét.

Turzó József elmondta, hogy a Berettyóújfalu csapatát a recesszió tovább sújtja, de reméli, sikerül bekerülniük a bajnokság felsőházába. Az együttes jelentős vérátömlesztésen esik át, amire évek óta nem volt példa. A következő szezont légiós nélkül kezdik meg! Távozott a két brazil: Michel Melo és Leo Mendes, továbbá Ciprusra igazol Nagy Tamás. Victor Togoi is máshol folytatja pályafutását, valamint Kolompár Zsolt visszavonult az aktív játéktól.

Az érkezők oldalán eddig Siska Gergő és Kiss Attila szerepelnek, a DEAC-Armadától kölcsön. A tavalyi keretből Tihanyi Csaba, Pallai Gábor, Mezei Dávid, Lovas Norbert, Trencsényi János, Rábl János, Szécsi Barna, Gál István, Nagy István és Szabó Péter maradtak.

A csapat július 12-én kezdte meg a felkészülést, az igazán megterhelő, fizikai fejlesztő edzések pedig 16-án kezdődtek. Mivel a jelenlegi keretet igen vékonynak ítéli a szakvezetés, ezért a környékről szerepel náluk egy-két fiatal próbajátékos, akik ha bizonyítják tehetségüket, a csapattal folytathatják a bajnokság során is.

Olvasói sztorik