Futsal

Ciprusra igazol Gyurcsányi Zsolt

Megegyezett a Strovolo csapatával a válogatott rutinos játékosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Cipruson folytatja pályafutását a magyar teremlabdarúgó-válogatott 32 éves játékosa, Gyurcsányi Zsolt. A játékos nem egyedüli magyarként szerződik a szigetország bajnoki bronzérmeséhez, hiszen várhatóan Nagy Tamás, a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu játékosa is csatlakozik a Strovolo keretéhez. Előző klubja, a Rába ETO színeiben mindent megnyert, amit csak lehetett: bajnokságot, Magyar Kupát, illetve az UEFA Futsal Cup-ban is sikerrel szerepelt, tavaly az év legjobb játékosának is megválasztották.

– Igaz a hír, megegyeztem a ciprusi csapattal – kezdte a Rangadó.hu érdeklődésére Gyurcsányi Zsolt. – Július 25-én vagy 26-án utazunk Ciprusra a családommal. Az együtteshez tart továbbá a berettyóújfalui Nagy Tamás is, így nem leszek egyedüli magyar a csapatnál.

– Mi az oka a távozásának?
– Úgy gondolom, egy játékosnak három-négyévente váltásra van szüksége. Nem éreztem már elég motivációt ahhoz, hogy Győrben maradjak. Itthon mindent megnyertünk a csapattal az elmúlt években. Előtte voltam már bajnok Romániában is, és most ismét ki akarom próbálni magam egy új közegben. Nagyon jó ajánlatot kaptam Ciprusról, nem csak szakmai, hanem anyagi szempontokat figyelembe véve is elég kedvező feltételeket kínáltak.

– Mennyire ismeri a Strovolo csapatát, és a ciprusi bajnokságot?
– Négy éve tartom a kapcsolatot a csapattal, már Romániában is megkerestek, akkor is le akartak igazolni. Akkor még nem voltak ilyen komoly célok a csapatnál, így nem szerződtem hozzájuk. Azóta viszont erősödött az együttes, és most már minden adott ahhoz, hogy komoly tervekkel vágjanak neki a bajnokságnak. A bajnoki cím megszerzése a cél, ami nagy motivációt jelent számomra is.

– Milyen érzésekkel hagyja el az ETO-t?
– Az egyik szemem sír, a másik nevet. Nagyon jó ajánlatot kaptam a ciprusi csapattól, ebből a szempontból jó érzéssel igazolok el. Azonban Győrt is nagyon megszerettem, nagyon jó közegbe kerültem itt, a csapattársaimmal nagyon jó barátságot kötöttünk. Ilyen csapattársakat és szurkolókat kívánok minden játékostársamnak, nagy élmény volt ebben a közegben játszani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik