Futsal

Ugyanazzal a lelkesedéssel nekivágni

A Rába ETO a spanyol vezetőedzője, Marcos Angulo magyar futsal fejlődését is segíti.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mint arról szerdán beszámoltunk, szerződést hosszabbított a bajnoki címvédő Rába ETO, és a spanyol vezetőedző, Marcos Angulo. Az elismert szakember a célokról, tervekről, elvárásokról és az elmúlt félévről a klub honlapján elmondta, örül, hogy a győri teremlabdarúgó-csapatnál dolgozhat, de elszomorítja a Magyar Kupa-döntő elvesztése.

– Nagyon várom már, hogy folytathassam a munkát, ezzel is segítve a magyar futsal fejlődését – közölte a tréner. – A célom továbbra is a klub szakmai fejlődése, növekedése, ehhez ugyanazzal a lelkesedéssel kell nekivágnunk az új szezonnak, mint ahogy tettük azt az előző félévben. Szeretném mindhárom címet kiharcolni, bajnokságot, Magyar Kupát és Szuperkupát nyerni. Nemzetközi szinten is szeretnék bizonyítani, bízom benne, hogy a csapat továbbjut az UEFA Futsal Cup elitkörébe, és remélem, hogy a főtábla-csoport szervezésével is nagyszerű munkát fogunk végezni.

Marcos Angulo leszögezte, hogy szeretné a megkezdett munkát az eddigi játékoskerettel folytatni, de lesznek változások is a csapat további erősítése érdekében.

A magyar teremlabdarúgás fejlődéséről szólva a spanyol szakvezető kiemelte, hogy a gyerekekkel való munka nagyon fontos.

– Spanyolországban erre külön klubok vannak, ahol kifejezetten az utánpótlás-csapatokkal dolgoznak. Magyarországon is fontos lenne az U21-es korosztályban csapatokat indítani és több pénzt fektetni külföldi játékosokba, akik emelhetnék a bajnokság színvonalát – magyarázta Angulo mester.

Olvasói sztorik