Futsal

A nyerő hetes

Lódi Tamás nem csak játékosként, edzőként is kiváló teljesítményt nyújtott az előző szezonban.

Kapcsolódó cikkek

Lódi Tamás kedvenc éve 2012. A magyar bajnoki cím mellett élete első év legjobbja díját is begyűjtötte, hosszútávra tervezhet az ETO-nál, és utánpótlás edzőként a bajnokság négy legjobb csapata közé vezette fiait.

– Jó kis év ez a számodra, és még a fele hátra van. Gondoltad-e januárban, hogy ilyen jól alakulnak a dolgaid?
– Új edző érkezett, vele pedig minden megváltozott. Sokkal nagyobb lett a szerepem a csapatban, a bizalom, amit Marcos Angulotól kaptam feldobott, ez pedig a teljesítményemen is meglátszott. Jöttek az eredmények, gólokat lőttem, egyre jobban ment a játék.
– Annyira jól, hogy a szakma szerint te lettél a bajnokság legjobb játékosa. Számítottál erre?
– Az, hogy tavasszal jól játszottam és eredményesen, az észrevehető volt. Azt azonban álmomban sem gondoltam, hogy egy jó tavasz elég lesz a legjobb játékos címhez. Azt is figyelembe kell venni, hogy ez csapatjáték, a társak segítsége nélkül nekem sem menne így a játék. Nagyon jó erőben is vagyok, a változatos edzések, az új taktikai elemek együttesen segítették, hogy életem legjobb formájában játszak.
– Az ETO meghatározó játékosa vagy már évek óta. Mit vársz a következő bajnoki idénytől?
– Én mindig hosszútávra tervezek, ha valahol jól érzem magam, Győr pedig ilyen hely. Szeretem a várost, a szurkolókkal is jó a kapcsolatom. A csapattal mindent megnyertünk amit lehetett, leszámítva a Magyar Kupa döntőt az idén, de háromévenként egy vereséget el lehet viselni, még ha nem is esik jól. A szerződésem még egy évig él, de meghosszabbítható, és ha minden jól alakul, én meg is hosszabbítom. A kapcsolatom a vezetőkkel is kiegyensúlyozott, korrekt. Ideális körülményeket teremtettek, csak a futsallal kell foglalkoznom. Az, hogy az edzőnk velünk maradt, és a keret nagyjából ugyanúgy néz ki mint eddig, számomra azt jelenti, hogy újra a bajnoki címre fogunk hajtani. Jó lenne a kupát is begyűjteni, és a Futsal Cup-on ismét az Elit körbe jutni. Nem lesz könnyű, de hazai pályán szerintem minden esélyünk megvan a továbbjutásra.
– Utánpótlás edzőként az első évedben a negyedik helyig vezetted a csapatodat, hogy érzed magad a pálya szélén, milyen edző Lódi Tamás?
– Ezt az egészet egyszerűen imádom. Nem hittem volna, de a gyerekekkel való foglalkozás egy szuper dolog. Alig várom, hogy kezdődjenek az edzések, minden megtanított és játék közben viszontlátott taktikai elem óriási elégedettséggel tölt el. Nagyon jó dolog az edzősködés, és bár komoly stressz is egyben, eddig több sikerélménnyel ajándékozott meg, mint bosszúsággal. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy néhány éven belül akár felnőtt csapat edzője legyek. Nyáron futsal tábort is csinálunk, már második éve veszek részt benne, szuper dolog, még óvodás kicsik is jönnek, ez egyben óriási felelősség, de hatalmas élmény is.
– Lódi Tamás elégedettnek tűnik. Úgy érzed a dolgok rendben mennek körülötted?
– A magánéletben megtaláltam a páromat, eljegyeztük egymást. A játékom, erőnlétem a csúcs közelében, az edzőm számít rám, a csapatom a legjobb az országban, a gyerekek fejlődnek a kezem alatt, tehát elmondhatom, hogy minden rendben van, alig várom, hogy kezdődjön az új, kihívásokkal teli bajnokság.

Szerző: Molnár Attila

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik