Nemzetközi foci

Bízott a duplázásban

Az idén is BL-győztes és német bajnok Jakabfi Zsanett az olaszok mellett Chilének szurkol a világbajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Másfél héttel ezelőtt a Frankfurt 2-1-es legyőzésével ismét megnyerte a német bajnokságot a Jakabfi Zsanettet foglalkoztató Wolfsburg női csapata. A farkaslányok néhány héttel korábban a tavalyi szezonhoz hasonlóan a Bajnokok Ligájában is felértek a csúcsra, így Jakabfiék egy éven belül kétszer dupláztak. A 24 éves magyar játékos sérülés miatt a BL-fináléban és a Frankfurt elleni – bajnoki döntőnek beillő – összecsapáson sem tudott pályára lépni. A magyar válogatott támadóját néhány hete megoperálták, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy a visszatérése még várat magára.

– Hogy érzi magát a műtét után?
– Jobban vagyok már köszönöm, de július közepéig sajnos még mankóznom kell, valamint a rehabilitációmat csinálom. A bokámat kellett operálni, sajnos azt még nem lehet tudni, hogy mikor térhetek vissza a pályára – mesélte Jakabfi Zsanett.

– Az utolsó fordulóban a Frankfurtot győzték le a bajnoki döntőnek beillő összecsapáson. Milyen volt az összecsapás?

– Nagyon izgalmasan alakult. Természetesen tudta mindenki, hogy mire megy ki a játék, és mekkora a tét. Én igazából mindig bíztam abban, hogy megnyerjük a meccset. Mi vezettünk, és a meccs hajrájában egyenlített az ellenfél, de végül sikerült győznünk. Ha a meccs összképét nézzük, akkor úgy gondolom, megérdemeltük.

– Hogyan zajlott a találkozót követő ünneplés?
– Először a polgármesteri hivatalhoz mentünk, ahol rengetegen, ötezren vártak minket. Ott volt egy kis buli a szurkolókkal, később pedig egy bérelt teremben voltunk a családokkal és barátokkal. Utána pedig akik tudtak, azok mentek tovább bulizni. Úgy ünnepelték meg, ahogy ilyenkor kell.

– Gondolta volna, hogy idén is sikerülhet a duplázás?
– Igazából gondoltam vagy nem, de bíztam benne, és a lényeg, hogy összejött.

– Amikor öt évvel ezelőtt Wolfsburgba igazolt, számított rá, hogy ilyen sikeres csapatba kerülhet?
– Megmondom őszintén, hogy az elején még nem gondoltam volna, de aztán minden évben egyre jobbak lettünk, és a végén már számítottam rá, hogy jöhetnek a sikerek.

– Kinek a szurkol a világbajnokságon?
– Eddig minden világeseményen az olaszoknak szurkoltam, de a szerdai Spanyolország–Chile meccs után már a chileieket is favorizálom. Ha továbbra is így játszanak, akkor úgy gondolom, elég sokáig juthatnak. Nem mondom azt, hogy Chile nyeri a világbajnokságot, de látni lehet, hogy nagyon jók és oda kell figyelni rájuk – mondta Jakabfi Zsanett.

Olvasói sztorik