NB I

Tornagyőztes a magyar női csapat

A mieink 4-1-re nyertek Lengyelország ellen a horvát felkészülési torna utolsó játéknapján.

Kapcsolódó cikkek

Istria Women’s Cup, női nemzetközi torna
Magyarország–Lengyelország 4-1 (2-0)
Umag, Horvátország
Magyarország: Aschenbrenner (Németh J., a szünetben) – Papp D., Tálosi, Gál, Szabó B. (Tóth G., a szünetben) – Csiszár, Hummel-Smuczer – Jakabfi (Zágor, 85.), Rácz (Zeller, 85.), Sipos (Pincze, 83.) – Vágó (Szuh, 82.). Szövetségi edző: Markó Edina
A magyar gólszerzők: Rácz (2.), Jakabfi (39.), öngól (61.), Sipos (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Harmadik mérkőzését Lengyelország ellen játszotta a magyar női válogatott a horvátországi nemzetközi tornán. Az utolsó nap előtt a lengyelek két győzelemmel, a mieink egy győzelemmel és egy döntetlennel álltak, így a találkozó beillett a torna döntőjének is.

A magyar csapat remekül kezdett, a második percben Rácz Zsófia remek helyzetfelismerésével vezetést szerzett: a középpályás 35 méterre a kaputól észrevette, hogy az ellenfél kapusa eltávolodott a gólvonaltól, és nagyszerűen ívelt a hálóba (1-0). A folytatásban többet birtokolta a labdát a magyar válogatott, és mezőnyfölényét a 39. percben ismét gólra váltotta: Vágó Fanni indításával Sipos Lilla futott el a szélen, centerezésére Jakabfi Zsanett érkezett, és közelről a hálóba lőtt (2-0).

A második félidő elején a lengyelek szépítettek, egy szöglet után a szél belekapott a labdába, amely így éppen a hálóban kötött ki (2-1). A gól nem hozott fordulatot a játékban, a mieink támadásban maradtak, és a 61. percben visszaállították a kétgólos előnyt: Jakabfi több védőt is megvert a szélen, majd egy beadás után az egyik lengyel védőről pattant a kapuba a labda (3-1). A végeredményt a 78. percben Sipos Lilla állította be, aki Hummel-Smuczer Angéla mélységi átadásával tört kapura, és higgadtan a hálóba helyezett (4-1).

A magyar válogatott két győzelemmel és egy döntetlennel, hét megszerzett ponttal megnyerte a tornát – tudósított az MLSZ honlapja.

– Nagyon jó meccset játszottunk egy kemény lengyel válogatott ellen, a torna végére összeállt a csapat, ma közel tökéletes teljesítményt nyújtottunk, csupán egy-két kisebb hibát láttam a kilencven perc során – értékelt a lefújás után Markó Edina szövetségi kapitány. – Az első félidőben bennünket támogatott az erős szél, de a fordulás után kiderült, hogy nem emiatt voltunk jobbak, hiszen ellenszélben is mi játszottunk fölényben. Pontosan, ötletesen futballoztunk, és ami ennél is fontosabb, sikerült megtalálni az optimális összetételű csapatot, amellyel nekivághatunk az idei térmérkőzéseknek. A hétvégén elindul a bajnokság tavaszi szezonja, a rendszeres meccsterheléssel tovább javulhat a játékosok formája, s bízom benne, hogy a selejtezőkig nem nehezítik sérülések sem a dolgunkat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik