NB I

A női kapitány is bemutatkozik

Horvátországi nemzetközi tornára utazott a magyar női csapat, amely először pénteken lép pályára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Markó Edina a kinevezése óta eltelt néhány hét alatt két összetartást hirdetett meg a női válogatottnál számításba vett labdarúgóknak, közülük választotta ki azt a tíz futballistát, akik a legjobban teljesítettek a gyakorlásokon, illetve a felméréseken. Hozzájuk csatlakozott tíz külföldön játszó labdarúgó, így alakult ki az a csapat, amely a horvátországi Umagban összeméri erejét a horvát válogatottal, az amerikai ligaválogatottal, valamint a lengyel együttessel.

– Ez a torna a kiválasztási folyamat egyik fontos állomása lesz – mondta az MLSZ honlapján Markó Edina. – Az első összetartáson harminchét játékost néztünk meg, a második edzőtáborba már csak huszonnyolc labdarúgót hívtunk be, közülük most tízen tartottak velünk Horvátországba, kiegészülve tíz légióssal, akiket most éles meccseken tudok szemügyre venni. Kevés időnk volt a felkészülésre, ezért egyelőre nem beszélhetünk begyakorolt csapatjátékról, inkább arról kaphatunk képet, kik azok, akik a későbbiekben meghatározó futballistái lehetnek a válogatottnak. Nehéz meccsek várnak ránk, az amerikai női labdarúgás a világ közvetlen élvonalába tartozik, a lengyelek gyors ütemben zárkóznak az élmezőnyhöz, a horvátok pedig hozzánk hasonló játékerőt képviselnek. Szeretném, ha eredményesen kezdenénk meg a közös munkát, és a tornán lejátszott meccsek önbizalmat adhatnának a folytatásra.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Németh Júlia (Ferencváros), Aschenbrenner Réka (Bp. Honvéd)

Védők: Szeitl Szilvia (1. FC Femina), Pincze Gabriella (Astra HFC), Tálosi Szabina (SC Südburgenland), Tóth II Alexandra (Szombathely), Gál Tímea (MTK), Szabó Boglárka (Astra HFC), Papp Dóra (MTK)

Középpályások: Hummel-Smuczer Angéla (MTK), Sipos Lilla (SC Südburgenland), Csiszár Henrietta (Marosvásárhely), Zágor Bernadett (Marosvásárhely), Rácz Zsófia (FC Lübars), Tóth Gabriella (FC Lübars), Vágó Fanni (Kolozsvár)

Csatárok: Zeller Dóra (Ferencváros), Jakabfi Zsanett (Wolfsburg), Szarvas Alexandra (SC Kriens), Szuh Erika (FC Lübars)

A magyar válogatott programja

Péntek, 15 óra: Horvátország–Magyarország

Vasárnap, 15 óra: Magyarország – USA ligaválogatott

Kedd, 11 óra: Lengyelország–Magyarország

Olvasói sztorik