Hírek

Lemondott a szövetségi kapitány

Távozik a női válogatott éléről Vágó Attila.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lemondott Vágó Attila, akit a Magyar Labdarúgó Szövetség egy éve nevezett ki a női szakág szövetségi kapitányának – írja az MLSZ honlapja.

A szakember az MLSZ vezetéséhez benyújtott indoklásában úgy fogalmazott: „számomra az MLSZ Elnöksége előtt történt beszámolásom alkalmával nyilvánvalóvá vált, hogy az általam 2013-ban elkezdett munkát, amelynek végcélja a magyar női válogatott kijuttatása a 2017-es Európa- és a 2019-es világbajnokságra, a megfelelő támogatás nélkül nem tudom folytatni. A kapitányként eltöltött idő alatt kialakítottunk egy nemzetközi szinten is vállalható feltételrendszert, beépítettünk rendkívül fiatal játékosokat a válogatottba, mindezt úgy, hogy ez nem ment az eredményesség rovására. Egy év alatt megvalósult a női válogatottaknál egy egymásra épülő szakmai koncepció. Mivel munkámat a legjobb tudásom és szakmai hitvallásom szerint végeztem, úgy gondolom, hogy kudarcérzés nélkül tudom átadni a helyem, jelen pillanatban ezzel segítve a csapatot.”

A Magyar Labdarúgó Szövetség megítélése szerint a leköszönő kapitány irányításával elindult egy fejlődési folyamat a nemzeti csapatoknál. Ugyanakkor a válogatottak gerincét adó klubok és a szövetségi kapitány viszonya olyannyira megromlott, hogy a zavarmentes szakmai együttműködés tavaly év végére ellehetetlenült. Ezért a labdarúgó szövetség vezetése a szakember áldozatos munkáját megköszönve, tudomásul vette Vágó Attila lemondását.

Vágó Attila utódjának kijelölésére, a női bizottság bevonásával, főtitkári előterjesztés készül az elnökség számára.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik