NB I

Sokat fejlődött a válogatott

Húsvét reggelén szódával ébreszti Vágó Fannyt a női nemzeti csapat szövetségi kapitánya.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hajrájához érkezett a női élvonalbeli bajnokság alapszakasza. Az MTK Hungária magabiztos teljesítménnyel vezeti a tabellát, a többi között Vágó Fanny kiváló játékának köszönhetően. A 21 éves támadó 13 bajnoki- és két kupamérkőzésen lépett eddig pályára a szezonban, és összesen 40 gólt rúgott. A nagypálya mellett teremben is bizonyítja tehetségét, hiszen az NB II Keleti-csoportjában szereplő Rubeola FC Csömör játékosaként is ontja a gólokat, egész pontosan 12 tétmeccsen 28 alkalommal volt eredményes.

A nagypályás- és a teremlabdarúgó-válogatottban is húzóembernek számító csatár a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, a múlt heti, 3-2-re megnyert Magyar Kupa-elődöntő első mérkőzésen a szoros eredmény a kritikán aluli körülményeknek is köszönhető. Húsvét révén a Vágó-család ünnepi hagyományaikról is kérdeztük, és megtudtuk, hétfő reggel jó szokásukhoz híven szódával ébresztik a család férfi tagjai az MTK kiválóságát.

– Meglepte az Újpest játéka a múlt szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen?
– Nem mondanám, hogy meglepett minket az ellenfél – elevenítette fel a 0-2-ről megnyert találkozón duplázó Vágó Fanny az elődöntőt. – Fáradtak voltunk, ráadásul több hiányzónk is volt. Felháborító körülmények fogadtak minket, nem is lett volna szabad lejátszani ezt a meccset azon a pályán. Ráadásul a játékvezető-küldéssel is gondok voltak, késve érkeztek meg a bírók. Nem szabad a gyengébb játékot a külső körülményekre fogni, de emiatt sem volt könnyű dolgunk.

– A válogatottal a tízedik helyet szerezték meg a március elején rendezett Algarve Kupán. Elégedettek ezzel az eredménnyel?
– Maximálisan elégedettek vagyunk! A torna előtt a csoport első két helyét tűztük ki célul, hogy a későbbiekben ne egy korábbi csoportellenfelünkkel kelljen újra megmérkőznünk. Ez sikerült is. Jól játszottunk, belülről is úgy éreztük, hogy jól ment a játék, és kívülről is olyan visszajelzéseket kaptunk, amelyek azt támasztják alá, hogy fejlődött a csapat.

– Ez az előrelépés annak is köszönhető, hogy édesapja, Vágó Attila kinevezése óta jóval gyakrabban találkozik a válogatott keret?
– Több az edzőtábor, többet készülünk együtt, úgyhogy igen, a fejlődő játékunk egy visszajelzése ennek. Sokat számít, hogy többet vagyunk együtt a csapattársakkal, hiszen így összeszokottabbá válik a játékunk. Itthon a legtöbb együttesnél nem folyik olyan szintű edzésmunka, szakmai felkészítés, mint a nemzeti csapatnál, ezért sokat számítanak ezek az összetartások.

– Milyen érzés egyszerre két nemzeti csapatban, a nagypályás és a teremlabdarúgó-válogatottban szerepelni

– Megtisztelő, hogy mindkét együttesnél számítanak rám, bíznak bennem. A nagypálya természetesen elsőbbséget élvez, de amíg tehetem és összeegyeztethető, szeretnék mind klub-, mind válogatott szinten mindkét sportágban helytállni! Mindkettőt nagyon szeretem, élvezem a játékot nagypályán és teremben is!

– Húsvét hétvégéjén van esetleg valamilyen különleges szokás az MTK-nál a női-férfi csapatok között, illetve a Vágó-családon belül?
– A csapatnál nem tudok ilyenről, de persze az edzőink részéről nem marad el a húsvéti locsolás. A fiú csapattal nem egy helyen készülünk, nem találkozunk velük az edzések alkalmával, így nem alakultak ki ilyen szokások a csapatok között. A családommal viszont tradicionálisan ünnepeljük a Húsvétot. Nem maradhat el az asztalról a sonka, illetve a hímes tojás sem, a testvéreim és édesapám pedig Húsvét hétfő reggel, hat órakor hideg szódával szoktak ébreszteni.

Elmarad az idei locsolás?

Nem sokkal a beszélgetés után derült ki, hogy Vágó Fanny nem lehet ott az Astra elleni, szombati bajnoki mérkőzésen (a találkozó 1-1-es döntetlennel zárult). A válogatott csatártól utólag megtudtuk, ülőideg-gyulladás miatt kellett kihagynia a bajnokit. A sérülés miatt gyógyszeres kezelés és pihenés vár rá a következő napokban, így nagy valószínűséggel a szódavizes ébresztés is elmarad az idei Húsvéton.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik