Hírek

Komoly feladat előtt a nők

A világ legjobb csapatainak társaságában szerepel a magyar női válogatott, Portugáliában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Március 6-13. között a portugáliai Algarve Kupán, a világ legjobb csapatainak társaságában lép pályára a magyar női válogatott – áll az MLSZ honlapján.

A huszadik alkalommal megrendezendő kupa a női labdarúgás legrangosabb „nem hivatalos” (azaz nem kontinentális szövetség, vagy a FIFA által szervezett) tornája, amelynek mezőnyében idén is ott találjuk a szakág nagyágyúit: az olimpiai bajnok Egyesült Államokat, a világbajnok Japánt, az évekig a legjobbnak számító Németországot, Kínát, valamint négy észak-európai csapatot: Norvégiát, Izlandot, Dániát és Svédországot.

A torna speciális lebonyolítási rendjében a szervezők a legerősebb nyolc válogatottat két darab négyes csoportba sorsolták. Ők küzdenek az 1-8. helyért. További négy, az elittől játéktudásban elmaradó válogatott – Mexikó, Wales, a házigazda Portugália és Magyarország – alkotja a C-csoportot, ezek a gárdák küzdenek a 7-12. helyért.

A napokban kinevezett régi-új szövetségi edző, Vágó Attila gőzerővel készül a portugáliai tornára. A legjobbak a hétvégén Telkiben dolgoztak, és a következő hétvégén is háromnapos összetartás vár rájuk, ezúttal Lipóton. Portugáliában az itthon játszók mellett légiósok is erősíthetik majd a magyar csapatot: a német Bundesligából Jakabfi Zsanett és Szarvas Alexandra, a másodosztályból Szuh Erika és Tóth Gabriella, míg Izlandról Tóth I. Alexandra repül majd Portugáliába.

Olvasói sztorik