Hírek

Váltás a női válogatott élén

A tavaszi felkészülést már a régi-új szövetségi kapitány, Vágó Attila vezetésével kezdik a magyar hölgyek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A mai naptól Vágó Attila veszi át a női válogatott szövetségi kapitányi tisztségét. Az MLSZ ezzel párhuzamosan dolgozik a szakág átfogó fejlesztésén – áll a szövetség honlapján.

Az MLSZ elnöksége úgy ítéli meg, hogy a szakmai stáb a női labdarúgás egészben és az egyes korosztályos válogatottak terén sem tudott látványos eredményeket, előrelépést felmutatni, ezért indokolt a szakembergárda összetételének átalakítása.

A szövetségi kapitányi tisztséget Kiss Lászlótól ismét Vágó Attila veszi át, aki jelenleg a Veszprémi FC NB II-es férficsapatának vezetőedzője. A szakember 2013 júniusáig, azaz szerződése lejártáig részmunkaidőben, azt követően pedig főállásban veszi át az első számú női csapat szakmai irányítását. A korábbi 33-szoros válogatott játékos, Kiss László marad az MLSZ tágabb kötelékében, a jövőben a Budapesti Igazgatóság utánpótlását irányítja.

Vágó Attila az elmúlt években sem szakadt el a női labdarúgástól. Nem ismeretlen számára a szövetségi kapitányi megbízatás, hiszen 2007 őszétől közel három esztendőn át, 27 mérkőzés erejéig már betöltötte ezt a tisztséget. Lánya, Vágó Fanny, az MTK játékosa az egyik legtehetségesebb magyar női labdarúgó, akit 2012-ben az MLSZ az év női focistájának választott.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik