NB II

Mindenkinek jár egy esély

Vágó Attila szerint a VFC játéka szempontjából sokat jelent Thiago visszatérése.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Nyugati-csoport, 12. forduló
Bajai LSE-Kalo-Méh – Veszprém FC 1-9 (0-4)
Baja, 200 néző. Játékvezető: Mészáros I.
Baja: Tulipán – Hajnal G., Lógó, Deszpotovics, Szénási – Szentgyörgyi (Szávuj, 62.), Kazi (Varga L., 62.), Szilasi, Illés D. – Nagy E. (Balázs D., 62.), Szöllősi T. Edző: Goretich Krisztián
Veszprém: Tarczy – Nagy Á., Molnár Z., Császár, Bosnjak – Osváth (Mosberger, 66.), Vágó, Hevesi-Tóth (Molnár T., 79.), Thiago – Honma (Nikolin, 72.), Szabó Zs. Edző: Vágó Attila
Gólszerzők: Nikolin (öngól 82.), illetve Osváth (2., 53.), Homma (16., 36., 69.), Szabó Zs. (34., 47.), Molnár T. (86.), Thiago (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A múlt héten megírtuk, hogy az NB II-ben szereplő veszprémiek visszafogadták brazil csatárukat, Thiagót, aki a bajnoki rajt előtt távozott az együttestől. Nem volt valami szép történet, hiszen a 27 éves támadó úgy utazott próbajátékra, Ciprusra, majd Azerbajdzsánba, hogy magyar klubjánál senkinek nem szólt. Egyszer csak eltűnt. Most azonban újra csatasorba állt, és láss csodát, a Veszprém elképesztő különbségű, 9-1-es győzelmet aratott a Baja otthonában a Nyugati-csoport 12. fordulójában. A bakonyiak idén júliusban játszottak egy ugyanilyen eredménnyel végződő találkozót, de akkor ők voltak az elszenvedői a gólparádénak, méghozzá a Honvéd elleni edzőmeccsen.

Vágó Attila, a VFC vezetőedzője a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ő vette fel a kapcsolatot az interneten a tékozló brazillal, aki a Baja otthonában csak egy gólt szerzett a kilencből, de sokkal fontosabb, hogy mivel Szabó Zsolt és Homma Kazuo mellett eggyel több támadójátékos van a pályán, az ellenfél nehezen tudja őket semlegesíteni.

– Emlékszik, mikor volt részese legutóbb ilyen különbségű mérkőzésnek?
– Idén nyáron előfordult, hogy edzőmeccsen kikaptunk egy élvonalbeli csapattól. Annak idején, amatőrként, amikor az NB III-ban bajnokok lettünk a Szeged-Dorozsmával, nem is egy nagyobb arányú sikerünk volt, de bajnoki meccsen, profi osztályban ez volt az első, amit átéltem – mondta Vágó Attila, aki korábban Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Sopronban, Békéscsabán és Diósgyőrben is dolgozott. – Talán csúnyán hangzik, de Szabó Zsoltnak két, Homma Kazuónak egy, és Thiagónak is egy kihagyott helyzete volt, s ha ebből az öt lehetőségből csak kettő bemegy, kétszámjegyű is lehetett volna a sikerünk.

– Mi okozhatta ezt a ritka végeredményt?
– A Baja feladata a harmadik gól után, a mi csapatunk pedig kihasználta a hibáikat. Öt helyzetet kihagytunk, a többit berúgtuk, de nem fogunk ettől elszállni. Amikor rosszul szerepeltünk, kikaptunk Kaposváron és Tatabányán, akkor sem estünk letargiába, és most sem vagyunk a felhők között. Nagyon fegyelmezetten játszottunk, sokat jelentett Thiago visszatérése, hiszen eggyel több támadójátékos volt a pályán, s az ellenfél nehezen tudta őket semlegesíteni. Acélosabbak vagyunk támadásban, elég sok gólt rúgunk, de sajnos a kapott gólokat tekintve is ott vagyunk a dobogó környékén. Az egyik legfontosabb dolgunk, hogy a védekezésünket stabilabbá tegyük. Ez az egy gól is öngól volt. Sajnálom, mert végre lett volna egy meccs, amikor nem kaptunk gólt. Előzőleg egyébként nagyon tartottam ettől a meccstől, hiszen a hazaiak megverték a Paks kettőt és a Gyirmótot is. A mérkőzés előtt a Baja háromszor kikapott egymás után, mi viszont három veretlen találkozó után voltunk. Az elmúlt négy meccsen tehát megmutatta a csapat, hogy komoly céljaink vannak, ott szeretnénk lenni az egycsoportos másodosztályban.

– Miért fogadták vissza a tékozló Thiagót?
– Minden embernek jár egy esély. Amikor elment, azt mondtam, ezt nem vártam tőle, mert amellett, hogy kiváló futballista, emberileg is jól megvoltunk egymással. Szólhatott volna, ehelyett az utolsó pillanatban utazott el, amikor már nem tudtuk senkit igazolni a helyére. Járt Cipruson és Azerbajdzsánban, aztán a testvérén keresztül felvettem vele a kapcsolatot. Mielőtt visszajött, megbeszéltem a dolgot a csapattal, aztán bejött az öltözőbe, és ő is elmondta, hogy hibázott. Bízom benne, hogy jó döntés volt őt visszahozni, mert Szabó Zsolttal és Homma Kazuóval nagyon jól megértik egymást a pályán.

– A felcsúti és a bajai meccs után is hangsúlyozta: mentálisan, erkölcsileg nagyon fontos eredmény született!
– Most kezd összeállni, összekovácsolódni a csapat, mert idén nyáron sok játékos érkezett. Idő kell, hogy összerázódjon a társaság, és nem mindig a legjobb képességű labdarúgók alkotják a kezdő-tizenegyet. Jót tett ez a két idegenbeli siker. Ugyanakkor a Sopron elleni, hazai rangadón elért döntetlen nagyon bosszant, mert egy figyelmetlenség miatt kaptunk gólt az utolsó percben. Olyan volt ez, mint a Győr kettő ellen, amikor szintén egy megnyert meccset engedtünk ki a kezünkből. Ha az a négy pont meglenne, már az ötödik helyen állnánk, de ha a folytatásban megteszünk mindent a sikerért, becsületesen dolgozunk tovább, ez a bajnokság előbb-utóbb visszaadja mindezt. Tizennyolc meccs van hátra, amelyek során még kiegyenesedhetünk úgy, hogy osztályozó nélkül bennmaradjunk. A PFLA-t, az Ajkát és a Kozármislenyt már nagyon nehéz lesz behozni, szerintem a Gyirmót, a Tatabánya, a Zalaegerszeg, a Sopron a Csákvár és a Veszprém csak a negyedik-ötödik helyért küzdhet.

– A következő fordulóban is rendkívül fontos mérkőzés vár a VFC-re…
– A nagykülönbségű bajai győzelem csak akkor ér valamit, ha odahaza sikerül legyőzünk nagy ellenlábasunkat, a Csákvárt, amellyel azonos pontszámmal állunk, de egy helyezéssel előttünk van a tabellán. Bognár György együttese nagyon jól szerepel, nagy csatára van kilátás.

Olvasói sztorik