NB I

Vágó Attila a konyhában mesterkedik

A női válogatott szövetségi kapitánya nagyon várta a téli szünetet, amelyet együtt tölthet családjával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A futballszezon közben nem sok időt tud együtt tölteni a Vágó-família, hiszen a családfő, Vágó Attila a női válogatott szövetségi kapitányaként az esztendő nagy részét a lányokkal tölti. Igaz, akkor ott van vele a lánya, Vágó Fanny is, aki a nemzeti együttes és az MTK oszlopos tagja. A szakember fia, Vágó Levente a Zalaegerszeg csapatában futballozik, harmadik gyermeke, az ifjabbik Attila pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémián edzősködik. Minden évben eljön azonban az a néhány hét, amikor a család összejön, és minden percet kihasználva együtt tölti az idejét. Ezeknek a heteknek az eseményeiről mesélt a Rangadó.hu érdeklődésére Vágó Attila.

– Egész évben rengeteget voltam a női válogatottnál, és mivel két szent dolog van az életemben, a labdarúgás és a család, ezért ilyenkor minden szabadidőmet a családommal töltök – mesélte a szövetségi kapitány. – Most is Salgótarjánban vagyok a bátyámnál, a család ilyenkor tud összejönni. A három gyerek három különböző helyen van év közben, Attila a balatonboglári akadémián edző, Fanny Budapesten, Levente pedig Zalaegerszegen focizik, a feleségem Szegeden dolgozik. Ilyenkor minden a családé, és otthon vagyunk, valamint a rokonságot látogatjuk. Szervezünk különböző közös programokat, kirándulunk, mozizunk. Nagyon fontos ez nekünk, nagyon összetartó család vagyunk, és ilyenkor itt az ideje, hogy együtt töltsük az időt. A karácsonyt Szegeden töltjük, és természetesen megvannak a hagyományok, hogy a szegedi halászlé, a rántott hal és a mákos guba nélkülözhetetlen. Ilyenkor mindenki készül valami ínyencséggel is. Nagyon várjuk már ezt minden évben, ez a legszebb ünnep, és ilyenkor tud összejönni a család.

Vágó Attila elárulta azt is, hogy nem csak a pálya szélén, hanem az ünnepekkor a konyhában is nagyon otthonosan érzi magát.

– A karácsonyfát már közösen megvásároltuk a gyerekekkel. Nagyon szeretek főzni, van vendéglátós főiskolai végzettségem is, és a gyerekek is imádják, amikor a konyhában mesterkedek, számomra pedig nagy kikapcsolódás, ha a családnak készíthetem a finom ételeket. A vásárlásból és a faállításból igen, de a takarításból nem nagyon veszem ki a részem, a díszítés pedig a gyerekek dolga. Nagyon ránk fért már ez az időszak, hiszen mindenki rengeteget dolgozott a saját területén. Sportos család vagyunk, ez a munkánk is, amit a legjobban szeretünk, de ilyenkor nagyon jó otthon lenni a szeretteinkkel – mondta Vágó Attila.

Csütörtökön jelentették be, hogy a továbbiakban Pintér Attila irányítja a férfiválogatottat. Vágó Attila szívből gratulált kollégájának, aki egyben gyerekkori jó barátja is.

– Pintér Attila salgótarjáni, és gyerekkora óta ismerem, hiszen egyidős velem a bátyja, akivel együtt voltunk válogatottak – emlékezett vissza az 54 éves tréner. – Attila velünk nőtt fel, mert mindig jött a testvérével labdát szedni, akkoriban az volt a fiatalabbak dolga. Nagyon jó kapcsolatot ápolok Attilával, a pro licenc tanfolyamon is egy padban ültünk, és szívből gratulálok neki a kinevezéshez. Többek között Várhidi Péter és Mészöly Géza is ebben a csoportban volt, büszke vagyok arra, hogy ebből a csoportból most Attila is odakerült a válogatotthoz. Megérdemli, és nagyon örülök, hogy ő lett a szövetségi kapitány. Mindenben támogatni fogom, bármiben fordul hozzám.

Olvasói sztorik