Hírek

Döntetlent játszottak a magyar nők

Az új szövetségi kapitány, Markó Edina a házigazda horvátok elleni 2-2-vel mutatkozott be.

Kapcsolódó cikkek

Istria Women’s Cup, női nemzetközi torna
Horvátország–Magyarország 2-2 (0-1)
Umag, Horvátország
Magyarország: Németh J. – Papp D., Tálosi, Gál, Szabó B. – Csiszár (Rácz, a szünetben), Hummel-Smuczer – Szarvas (Zágor, 64.), Vágó, Sipos L. (Tóth G., a szünetben) – Zeller (Szuh, a szünetben). Szövetségi kapitány: Markó Edina
A magyar gólszerzők: Sipos (35.), Vágó (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott februárban kinevezett új szakvezetője húszfős kerettel utazott el a horvátországi Umagban zajló négycsapatos nemzetközi tornára, ahol az első ellenfél péntek délután a házigazdák együttese volt.

A meccs első félideje a magyar válogatotté volt, de a göröngyös, rossz talajú pályán nem volt egyszerű feladat pontosan építeni a támadásokat, rendre hibák csúsztak az akciók befejezésébe. A 35. percben mégis sikerült megszerezni a vezetést: Tálosi Szabina mélységi passzával Sipos Lilla lépett ki a védők közül, majd higgadtan a hálóba lőtt.

A szünet után megváltozott a játék képe, a horvátok átvették az irányítást, a magyarok a cserék után némileg visszaestek. A hazaiak fölénye gólokban is megmutatkozott, előbb egy szöglet utáni fejesből egyenlítettek, majd egy védelmi hibát kihasználva átvették a vezetést. A hajrában javult a magyar válogatott, az utolsó tíz perc egyértelműen a mieinké volt, és az egyenlítés sem maradt el: a 86. percben Papp Dóra passzával Vágó Fanni vezette a kapusra a labdát, majd magabiztosan használta ki a ziccert, kialakítva a 2-2-es végeredményt – tudósít az MLSZ honlapja.

A magyar válogatott vasárnap az USA ligaválogatottja ellen lép pályára.

– Ahhoz képest, hogy kevés idő állt rendelkezésünkre a közös gyakorlásokra, elfogadható teljesítményt nyújtott a csapat, egy harcos, fizikálisan erős rivális ellen – értékelte a találkozót a lefújás után Markó Edina. – Sajnos igen rossz talajú volt a pálya, ez nem az építkező csapatnak kedvezett, alaposan megnehezítette a támadó játékot. Nálunk még látszott az összeszokottság hiánya, de ebben reményeim szerint fokozatosan lépünk majd előre, és már a torna hátralévő mérkőzésein javulni tudunk. Volt néhány játékos, aki nagyon jó benyomást tett rám, aki pedig gyengébb teljesítményt nyújtott, a viadal hátralévő két mérkőzésén még javíthat.

Olvasói sztorik