Hírek

Magyar siker a Bajnokok Ligájában

A német Wolfsburg egyetlen légiósa, Jakabfi Zsanett lett az első magyar női győztes az elitsorozatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Megvan a magyar labdarúgás első női Bajnokok Ligája-győztese! Jakabfi Zsanett a német VfL Wolfsburg színeiben megnyerte a női labdarúgás legrangosabb klubtrófeáját, miután csütörtök este Londonban 1-0-ra nyertek a francia Lyon ellen.

A magyar válogatott játékos ezzel – noha sokáig sérülés hátráltatta – felejthetetlen és nehezen megismételhető szezont zár: a bajnokság őszi idénye után a Bundesliga legjobbjává választották, majd sérüléséből felépülve pályára lépett a kupadöntőben, sőt a BL-döntőben már a kezdőcsapatban kapott helyet. Bajnok, kupagyőztes és BL-győztes lett ugyanabban a szezonban, mégpedig úgy, hogy csapata két héttel ezelőttig soha, egyetlen komoly trófeát sem nyert. Jakabfi egyébként klubja egyetlen nem német játékosa.

A VFL Wolfsburg első nemzetközi sikerét aratva megnyerte a női Bajnokok Ligáját, Jakabfi Zsanett pedig beírta magát a magyar futball történetébe. A nemzetközi kupasikerből Magyarország első női BL-győztese remek teljesítménnyel vette ki a részét, a csapat hét meccsén lépett pályára, két gólt szerzett és négy gólpasszal segítette a társakat – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik