Nemzetközi foci

Külföldön is jön a hajrá

Kiesőkről dönthet a hétvége; Jakabfi Zsanett várhatóan a BL-elődöntő második meccsét is kihagyja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – magyar rangadó a Bundesligában

A német Bundesligában szereplő, 14. helyezett Hannover a 15. pozícióban álló VfB Stuttgart ellen javíthat gyenge tavaszi mutatóin. Huszti Szabolcs csapata az elmúlt fordulókban erőre kapott: két győzelmet könyvelhetett el, míg a Stuttgart három meccse veretlen. A találkozót az Eurosport 2 élőben közvetíti 20 óra 30 perctől.

A másodosztályban a Király Gábort is soraiban tudó 1860 München a második helyezett, Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth vendége lesz. Korcsmár sérüléssel bajlódik. Szilvási Péter a negyedosztályú tartalékoknál jut szóhoz, amely ezúttal a Wurzburger Kickers ellen mérkőzik.

Hajnal Tamás (Ingolstadt) ismét teljes intenzitással edz bordatörése után, de várhatóan még nem lép pályára az 1. FC Köln ellen. A harmadosztályban két légiósért szoríthatunk: Bajner Bálint csapata, a Borussia Dortmund II a Wehent fogadja, Nagy Dániel és a VfL Osnabrück pedig az Unterhaching ellen mérkőzik.

Megkezdődik a lengyel élvonal rájátszása: Lovrencsics Gergő csapata, a második helyről rajtoló Lech Poznan a Wisla Krakkót fogadja az első fordulóban.

A belga élvonal rájátszásában Köteles László csapata, a KRC Genk a Waregem vendége lesz.

A holland második vonalban Vida Krisztofer bizonyíthat: csapata, a Jong Twente a közvetlen rivális SC Telstar ellen mérkőzik.

Filkor Attila csapata, a francia másodosztályban a kiesés ellen harcoló Chateauroux az Istres otthonában lép pályára.

Szombat – kiesési rangadók sora

Gera Zoltán sérült, így várhatóan ezúttal sem lesz ott a West Ham United ellen készülő West Bromwich Albion keretében. A második vonalban Bogdán Ádám együttese, a Bolton Wanderers a közvetlen rivális Sheffield Wednesday ellen szerepel, Varga József és a Middlesbrough a Barnsley ellen bizonyíthat, míg Tőzsér Dániel csapatára, a Watfordra a harmadik helyezett Derby County elleni csata vár.

Oroszországban kiesési rangadót vívnak a magyar érdekeltségű csapatok: Pintér Ádám klubja, a 24 pontos Tom Tomszk a Koman Vladimirt is foglalkoztató, 27 ponttal a 11. helyen álló FK Ural vendége lesz. Utóbbi játékos sérült, így várhatóan kimarad a keretből.

Az osztrák élvonal bajnoka, a Red Bull Salzburg a Rapid Wien otthonában szerepel – minden bizonnyal Gulácsi Péterrel a kapuban. A liga másik magyar hálóőre, Sáfár Szabolcs az Austria Wien ellen bizonyíthat a bennmaradásért küzdő Wacker Innsbruck színeiben.

Vanczák Vilmos csapata, az FC Sion az Aarauval találkozik a svájci bajnokság 31. fordulójában.

Az olasz másodosztályban szereplő, Feczesin Róbertet is soraiban tudó Padova a Bari ellen szerezhet újabb fontos pontokat – a csapat ugyanis pillanatnyilag kiesőhelyen áll. Kovácsik Ádám együttese sincs távol a kiesőzónától; a Carpi a feljutásért harcoló Siena ellen bizonyíthat.

A német másodosztályban az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Sváb Dánielt is foglalkoztató Energie Cottbus: a sereghajtó a még éppen bennmaradást érő helyen álló FSV Frankfurt otthonában lép pályára.

Vadócz Krisztiánnal már jó ideje nem számol a dán élvonalbeli Odense, bár legutóbb a kispadra már leülhetett. Az együttes a hétvégén az Aalborgot látja vendégül.

Vasárnap – BL-döntőért csatázik Jakabfi Zsanett csapata

A német Bundesligában a dobogós Schalke 04 a Borussia Mönchengladbachot látja vendégül. A hazaiak támadója, Szalai Ádám játékára jó esély van, hiszen az elmúlt fordulóban góllal bizonyította, hogy továbbra is lehet rá számítani. A mérkőzést az Eurosport 2 élőben közvetíti 17 óra 30 perctől.

Dzsudzsák Balázs csapata, a BL-indulást érő helyekért harcoló Dinamo Moszkva a Tyerek Groznij ellen szerezhet újabb fontos pontokat az orosz élvonalban.

A holland első osztályban az utolsó előtti fordulót rendezik: Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a Heerenveen az Utrechtet, a Babos Gábort és Bodor Boldizsárt foglalkoztató NAC Breda a Waalwijkot, míg Németh Krisztián klubja, a Roda JC az Adorján Krisztiánt is soraiban tudó Groningent fogadja.

Gólnélküli döntetlennel zárult a Potsdam – VfL Wolfsburg női Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzése. A visszavágót vasárnap rendezik, sajnos a farkaslányok magyarja nélkül: Jakabfi Zsanett nem épült fel sérüléséből, így várhatóan a második mérkőzésen sem lép pályára.

A ciprusi élvonal felsőházában Leandro de Almeida csapata, az Omonia Nicosia a dobogós Apollon Limasszol ellen csatázik. Az alsóházban Kovács Zoltán együttese, az Arisz Limasszol az AEK Larnaca vendége lesz.

Gruborovics Tamás együttese, a finn élvonalbeli Inter Turku a Honka vendége lesz az ötödik fordulóban. A másodosztály küzdelmei is beindulnak: Balogh Balázs csapata, az Ilves Tampere a PK-35 Vantaa ellen kezdi meg szereplését.

A norvég első osztályban Kovács Péter együttese, a Strömsgodset az Odds BK ellen folytathatja remek bajnoki rajtját.

Az olasz harmadosztályú, Novothny Somát is foglalkoztató Paganese a Catanzaro otthonában lép pályára.

Hétfő – Priskin csapata zárja a hétvégét

Az izraeli első osztály felsőházában szereplő Maccabi Haifa a harmadik helyezett Shmonát fogadja. Nem lesz könnyű dolga Priskin Tamás csapatának: a vendégek utoljára január 25-én kaptak ki az élvonalban.

Olvasói sztorik