Nemzetközi foci

Szalai Ádám beállt és gólt lőtt

Vasárnapi légiós-körképünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi eseményeket foglaljuk össze.

A német Bundesliga II 31. fordulójában a feljutásért harcoló Greuther Fürth a szintén élvonalba vágyódó Paderborn otthonában lépett pályára. A 2-2-es döntetlenre végződő találkozón a vendégek magyar szélsője, Stieber Zoltán az 59. percben szállt be, és beállása után, a 92. percben egyenlített csapata. A továbbra is második helyen álló Fürthben Korcsmár Zsolt sérülés miatt nem tudott játszani. Ugyancsak sérülés miatt hagyta ki együttese meccsét Hajnal Tamás is, az Ingolstadt az Aalen vendégeként gól nélküli döntetlenre végzett.

A Dinamo Moszkva az FK Krasznodart fogadta az orosz élvonal 26. fordulójában. A fővárosiak válogatott középpályása, Dzsudzsák Balázs a kispadon ülve nézte végig, ahogy csapata 2-1-es vereséget szenved hazai pályán. A Dinamo hátránya így már kilenc pont BL-indulást jelentő második helytől.

Ne legyen igazunk, de úgy tűnik, mintha az edzőváltás rontott volna honfitársunk pozícióján. Köztudott volt, hogy a román Dan Petrescu kedveli Dzsudzsákot, nem véletlenül ragaszkodott hozzá, amikor Angliából és Olaszországból keresték. Ha a helyére érkező Sztanyiszlav Csercseszov a továbbiakban sem fog számítani rá, akkor a nyári átigazolási időszakban minden bizonnyal létrejöhet a klubváltás…

A dán élvonal 28. fordulójában Vadócz Krisztián csapata, az Odense 1-0-ra kikapott a Vestsjaelland otthonában. Bár honfitársunkat hosszú idő után benevezték a meccsre, végül nem cserélték be.

A Schalke 3-1-re kikapott a Stuttgart vendégeként a Bundesliga 31. fordulójában. A látogatók magyar csatára, Szalai Ádám az 56. percben lépett pályára, 13 perccel később pedig megszerezte csapata szépítő, saját maga első 2014-es találatát. Három perccel később egy szögletet követően szép mozdulattal továbbította a labdát a kapuba, de ezt a gólt nem adták meg, mert a partjelző úgy ítélte meg, hogy a labda kikanyarodott az alapvonalon túlra a beadásnál.

Olvasói sztorik