Nemzetközi foci

Gruborovics Tamás formába lendült

Tőzsér Dániel ismét gólpasszt adott az angol másodosztályban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati eseményeket foglaljuk össze.

A harmadik fordulót rendezték a finn első osztályban: a Gruborovics Tamást is soraiban tudó Inter Turku a Seinäjoen JK ellen sem szakította meg győzelmi sorozatát, és 2-1-es sikert aratott. A magyar támadó a 75. percig volt a pályán, de ennyi idő is elég volt számára, hogy harmadik tétmeccsén a harmadik gólját szerezze. Ezúttal tizenegyesből volt eredményes a 47. percben.

Az angol másodosztályban Tőzsér Dániel remekelt. Csapata, a Watford 3-1-re győzte le az Ipswich Townt; a sikerből a találkozót végigjátszó középpályás egy gólpasszal vette ki a részét. Nem sikerült ilyen jól a 43. forduló Varga József klubjának: a Middlesbrough hazai pályán kapott ki 2-1-re a Millwalltól. Honfitársunk a kispadon kapott helyet, de nem cserélték be.

Sáfár Szabolcs és Gulácsi Péter is győztes csapat kapuját védte az osztrák bajnokság 33. fordulójában. Előbbi együttese, a Wacker Innsbruck a Wiener Neustadtot győzte le 3-1-re, míg a Red Bull Salzburg idegenben nyert 3-2-re az Admira Wacker ellen.

Hét közben az 1860 München feldühödött szurkolói megállították a Dresden elleni vesztes bajnokiról hazafelé tartó csapatbuszt. Király Gáborék az incidens után javítottak: a német másodosztály szombati játéknapján 2-1-re legyőzték az Arminia Bielefeldet, így megszakadt a három bajnoki óta tartó vereségszériájuk. A bajorok kapuját ezúttal is honfitársunk védte.

Nagy Dániel is végigjátszotta csapata, a német harmadosztályú VfL Osnabrück bajnokiját a Duisburg otthonában. A találkozót a hazaiak nyerték 1-0-ra.

Sérülés miatt nem léphetett pályára Jakabfi Zsanett a női Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén. Együttese, a német VfL Wolfsburg 0-0-s döntetlenre végzett a Potsdam otthonában.

Pintér Ádám csak a kispadon kapott helyet az orosz élvonalbeli Tom Tomszk bajnokiján. A kiesés ellen harcoló együttes a Krilija Szovjetov Szamara ellen aratott 2-0-s győzelmet.

Olvasói sztorik