Nemzetközi foci

Magyar gól a Finn Kupában

Megyeri Balázs csapata búcsúzott a görög kupasorozattól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szerdai mérkőzéseket összegezzük.

Kora délután játszotta mérkőzését a Finn Kupa nyolcaddöntőjében az Inter Turku. Gruborovics Tamás együttese a szintén első osztályú Myllykoski PA ellen lépett pályára, és magabiztos, 3-0-s győzelemmel jutott tovább. A magyar támadó a legutóbbi bajnoki forduló után most a kupában is eredményes volt: a 84. percben ő állította be a végeredményt.

Gulácsi Péter csapata, az osztrák bajnok Red Bull Salzburg is továbbjutott a kupában. A magyar kapus kiheverte agyrázkódását, így a kezdőcsapatban kapott helyet a Wolfsberger AC ellen 6-0-ra megnyert találkozón.

A belga élvonal rájátszásában a Köteles Lászlóval felálló KRC Genk a Club Bruges vendége volt. A magyar kapust kétszer mattolta az ellenfél, a vendégtámadók oldaláról azonban nem jött válasz, így 2-0-s hazai siker született.

Megyeri Balázs védte a görög bajnok Olympiakosz Pireusz kapuját a PAOK elleni Görög Kupa-elődöntő visszavágóján. A magyar kapus együttese az első meccsen, hazai pályán 2-1-es előnyt harcolt ki magának, de a visszavágón 1-0-s vereséget szenvedett, így idegenben lőtt góllal a PAOK jutott tovább.

https://www.youtube.com/watch?v=zfzFWYRmv00

Olvasói sztorik