Nemzetközi foci

Gruborovics góllal kezdett

Sváb Dániel, Bajner Bálint, Feczesin Róbert és Vanczák Vilmos nem játszott vasárnap délután.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket összegezzük.

Gruborovics Tamás góljával kezdte a szezont a finn élvonalbeli Inter Turku. A magyar támadó a Jaro elleni bajnoki nyolcadik percében talált be. Csapata végül 2-0-s győzelmet aratott, honfitársunk végigjátszotta a mérkőzést.

Köteles László védte a KRC Genk kapuját a Standard Liége elleni belga bajnokin. A találkozó 2-2-es döntetlennel zárult.

Kovács Péter 72 percet töltött a pályán a norvég bajnokság harmadik fordulójában 2-0-s sikert arató Strömsgodsetben. Az együttes az Aaleslundot győzte le.

Megyeri Balázs csak a kispadon kapott helyet az Olympiakosz Pireuszban. Csapata hazai pályán verte 1-0-ra a Szmyrniszt.

Az izraeli élvonalbeli Maccabi Haifa 1-0-s vereséget szenvedett a rivális Maccabi Tel-Aviv otthonában. Az együttes magyar támadója, Priskin Tamás csereként lépett pályára a 68. percben.

A német másodosztály harmincadik fordulójában a sereghajtó Energie Cottbus 2-1-re kikapott a VfL Bochum otthonában. A vendégek magyar játékosa, Sváb Dániel a kispadról nézte végig társai újabb kudarcát. Klubja tízpontos hátrányban van a bennmaradást jelentő 15. helyzet képest.

A német harmadik vonalban Bajner Bálint együttese, a Borussia Dortmund II hazai környezetben 3-3-at játszott az RB Leipzig ellen. Honfitársunk ezúttal csak időhúzó csere volt, a 89. percben lépett pályára.

Az olasz másodosztályú Padova a közvetlen rivális, szintén kiesőhelyen álló Regginát látta vendégül. A hazaiaknál Feczesin Róbertet a keretbe sem nevezték a 2-2-re végződő meccsen.

A svájci élvonalban a kiesés elől menekülő FC Sion odahaza 1-0-ra kikapott a listavezető FC Basel csapatától. A házigazdáknál Vanczák Vilmos hiányzott a keretből.

Olvasói sztorik