Nemzetközi foci

Nagy Dániel gólt szerzett

Bogdán Ádámnak ezúttal sem tudtak betalálni tizenegyesből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a szombati mérkőzéseket összegezzük.

Bogdán Ádám csapata 1-0-s sikert aratott a Barnsley ellen az angol másodosztály 42. fordulójában. A magyar kapus ezúttal is remek teljesítményt nyújtott, ráadásul a hajrában az ellenfelet is megbabonázta: a 84. percben O’Grady csak a kapufát találta el büntetőből. Varga József a 72. percben lépett pályára a szintén 1-0-s sikert elkönyvelő Middlesbrough-ban. Együttese az élmezőnyben tanyázó Burnley-t győzte le idegenben. Tőzsér Dániel végigjátszotta a Watford színeiben a Millwall elleni találkozót, amelyen 2-2-es döntetlen született.

Gera Zoltán sérülése miatt nem léphetett pályára az angol első osztályban. Csapata, a West Bromwich Albion 3-3-as döntetlent játszott a Tottenhammel úgy, hogy az első félidőben már 3-0-ra is vezetett.

Otigba Kenneth a 67. percben lépett pályára a holland első osztályú Heerenveen csapatában, amely 2-0-ra nyert a Go Ahead Eagles otthonában. A másik magyar, Varga Szabolcs nem került be a keretbe. Németh Krisztián egyedüli csatárként nem tudott mit kezdeni a Twente védelmével a kilencven perc során: együttese, a Roda JC 3-0-ra kapott ki idegenben.

Lovrencsics Gergő végig a pályán volt a lengyel bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójában. Csapata, a Lech Poznan idegenben nyert 3-0-ra a Gornik Zabrze ellen, így biztosította második helyét a tabellán. A magyar szélső jó formában van, ezúttal is adott egy gólpasszt.

https://www.youtube.com/watch?v=7P1qAMxKeWE

Sáfár Szabolcs őrizte az SV Ried otthonában 2-1-es sikert arató Wacker Innsbruck kapuját az osztrák bajnokság 32. fordulójában. Gulácsi Péter továbbra is lábadozik, így csak a lelátóról követhette, ahogy csapata, a Red Bull Salzburg odahaza 2-1-es vereséget szenved a Sturm Graztól.

Magyar idő szerint délelőtt 10 órakor lépett pályára az orosz élvonalban a kiesés ellen harcoló Tom Tomszk. Pintér Ádám csapata az elmúlt négy fordulóban nyeretlen Amkar Perm együttesét fogadta. A találkozó 0-0-s döntetlennel zárult. A válogatott védő a kezdőcsapatban kapott helyet, és végigjátszotta a mérkőzést. Koman Vladimir klubja, az FK Ural 1-0-s vereséget szenvedett a CSZKA Moszkva vendégeként – a magyar középpályás sérült, így nem nevezték a találkozóra.

A német harmadosztályban szereplő VfL Osnabrück sima, 3-0-s győzelmet aratott a VfB Suttgart II ellen. A csapat harmadik gólját a kezdőként pályára lépő Nagy Dániel szerezte. A második vonalban Stieber Zoltán csak a kispadról nézte végig együttese, a Greuther Fürth 2-1-es sikerét az Erzgebirge Aue ellen. Csapattársa, Korcsmár Zsolt sérülése miatt kimaradt a keretből. Huszti Szabolcs eltiltás miatt nem lépett pályára az első osztályban. Csapata, a Hannover 2-1-re győzte le a Hamburgot.

Kovácsik Ádám a kispadról nézte végig az olasz másodosztályú Carpi és a Crotone gól nélküli bajnokiját.

Kovács Zoltán nélkül nyert 3-1-re az Arisz Limasszol a Doxa ellen a ciprusi bajnokság rájátszásában.

A dán bajnokságban Vadócz Krisztián maradt ki a keretből: csapata, az Odense 2-0-ra nyert a Midtylland otthonában.

Olvasói sztorik