Nemzetközi foci

Szalai megint csak kispados volt

Adorján Krisztián együttese nyerte a hollandiai magyar rangadót, Bodor gólpasszt adott.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a pénteki mérkőzéseket összegezzük.

A holland bajnokság 32. fordulójának pénteki játéknapján a Groningen a NAC Bredát fogadta. A hazaiaknál Adorján Krisztián, a vendégeknél Bodor Boldizsár kapott helyet a kezdőcsapatban. A találkozót egy 92. percben szerzett góllal a Groningen nyerte 2-1-re. Adorján Krisztiánt a 89. percben lecserélték, Bodor viszont végig a pályán volt, és gólpasszt adott. Babos Gábor, a Breda kapusa a kispadról követte a mérkőzést.


Bodor Boldizsár gólpassza

Gyepes Gábor letöltötte egymeccses eltiltását, így ismét a kezdőcsapatban kapott helyet a malajziai első osztályban szereplő Sarawakban. Csapata 2-1-re győzte le idegenben a Terengganut, így visszavágott a múlt heti, hazai pályán elszenvedett 3-1-es vereségért.

Szalai Ádám nem jutott szóhoz a német első osztály 30. fordulójában. Csapata, a Schalke 04 az Eintracht Frankfurt ellen nyert 2-0-ra hazai pályán. A magyar támadónak Klaas-Jan Huntelaar sérülése miatt nőtt meg az esélye a csapatba kerülésre, ám végül a holland vállalta a játékot – és kihagyott egy tizenegyest –, így Szalai a padról volt kénytelen végignézni a találkozót.

A sérült Hajnal Tamás nélkül kapott ki az Ingolstadt a német másodosztályban. Az együttest a Paderborn verte odahaza 2-1-re.

Szintén hazai pályán szenvedett vereséget a francia másodosztályú Chateauroux: a Filkor Attilát nélkülöző csapat a Nancy-tól kapott ki 3-0-ra.

Olvasói sztorik