Nemzetközi foci

Szalai ismét a kezdőben?

Huntelaar sérüléssel bajlódott a héten, így a magyar támadónak megnőttek az esélyei a Schalkéban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Szalai Ádám kezdő lehet

A német Bundesliga harmadik helyén álló Schalke 04 a középmezőnyben csatázó Eintracht Frankfurtot fogadja. A hazaiaknál jó esély van Szalai Ádám játékára, ugyanis a csapat első számú támadója, Klaas-Jan Huntelaar sérüléssel bajlódik. A másodosztályban a lábadozó Hajnal Tamás együttese, az Ingolstadt a dobogós Paderbornnal találkozik.

A holland első osztályban magyar rangadót rendeznek: Adorján Krisztián csapata, a Groningen a Babos Gábort és Bodor Boldizsárt is soraiban tudó NAC Bredát látja vendégül.

Gyepes Gábor csapata, a malajziai első osztályban szereplő Sarawak egy héttel ezelőtt hazai pályán kapott ki a Terengganutól. Ezen a hétvégén máris javíthat az együttes, hiszen ismét összecsapnak a felek a bajnokságban, ezúttal a Terengganu otthonában.

A francia másodosztályú, Filkor Attilát is foglalkoztató Chateauroux a feljutásért harcoló Nancy-t fogadja.

Szombat – Sérültek és eltiltottak napja lesz

A sérült Gera Zoltán nélkül fogadja a West Bromwich Albion a Tottenhamet az angol első osztály 34. fordulójában – a mérkőzést a Digisport1 élőben közvetíti 16 órától. A második vonalban Bogdán Ádám a Barnsley ellen őrizheti a Bolton kapuját, Varga József és a Middlesbrough a második helyezett Burnley vendége lesz, míg Tőzsér Dániel csapata, a Watford a kiesés elől menekülő Millwall otthonában lép pályára.

A német első osztályban a Hannover a Hamburgot látja vendégül. A hazaiak magyar szélsője, Huszti Szabolcs az elmúlt fordulóban begyűjtötte tizedik sárga lapját, így nem léphet pályára. A másodosztályban Stieber Zoltánra számíthat csak az Erzgebirge Aue ellen készülő Greuther Fürth, Korcsmár Zsolt ugyanis megsérült, és úgy tűnik, számára véget is ért a szezon. A harmadik vonalban Nagy Dániel klubja, a VfL Osnabrück a VfB Stuttgart II-t fogadja, míg Szilvási Péter valószínűleg a negyedosztályú Greuther Fürth II-ben kap helyet a Rosenheim elleni bajnokin.

Az osztrák bajnok Red Bull Salzburg a Sturm Graz ellen mérkőzik hazai pályán. A hazaiak kapusa, Gulácsi Péter agyrázkódása után lábadozik, így kérdéses, hogy helyet kap-e a csapatban. Sáfár Szabolcs együttese, a kiesés ellen küzdő Wacker Innsbruck az SV Ried vendége lesz.

Otigba Kenneth és Varga Szabolcs csapata, a holland első osztályú Heerenveen a Go Ahead Eagles vendége lesz. Németh Krisztián és a Roda JC is szombaton meccsel, mégpedig a Twente otthonában.

A legutóbbi fordulóban is remeklő Lovrencsics Gergő ezúttal a Gornik Zabrze otthonában bizonyíthat a lengyel élvonal alapszakaszának utolsó fordulójában. Csapata, a Lech Poznan a második helyen zárja a pontvadászat első fázisát, így jó pozícióból várhatja a rájátszást.

Pintér Ádám csapata, az orosz első osztályú Tom Tomszk az Amkar Perm ellen mérkőzik odahaza. A vendéglátók a 14., még éppen osztályozós helyen állnak a bajnokságban, míg az edzőváltáson átesett Amkar hat ponttal marad le a nemzetközi kupát érő helyektől. Koman Vladimir sérülés után lábadozik, így kérdéses, hogy pályára lép-e a dobogós CSZKA Moszkva ellen készülő FK Uralban.

A ciprusi élvonal Osztályozó-csoportjában Kovács Zoltán csapata, az Arisz Limasszol a Doxát fogadja.

Vadócz Krisztián játékára kevés az esély az Odense és a Midtjylland dán bajnokiján.

Kovácsik Ádám csapata, az olasz másodosztályú Carpi a dobogóért harcoló Crotone otthonában folytatja szereplését.

Vasárnap – Köteles csapata a Liége ellen javíthat

A belga bajnokság rájátszásában a Köteles Lászlót is foglalkoztató KRC Genkre ezúttal a Standard Liége elleni mérkőzés vár.

Az izraeli bajnokság rájátszásában Priskin Tamás csapata, a zsinórban három meccsét elveszítő Maccabi Haifa a Maccabi Tel-Aviv otthonába látogat. A hazaiak edző a Videoton korábbi trénere, Paulo Sousa.

A norvég első osztályban Kovács Péterre figyelhetünk: klubja, a Strömsgodset a két döntetlennel kezdő Aaleslund ellen mérkőzik.

Megyeri Balázs csapata, a görög bajnok Olympiakosz a kiesőhelytől egyetlen pontra lévő Szmyrniszt fogadja.

A svájci élvonalban szereplő, Vanczák Vilmost is foglalkoztató FC Sion az Európa Ligából csúfos vereséggel búcsúzó FC Basellel találkozik.

Gruborovics Tamás együttese, a finn élvonalbeli Inter Turku a Jaro vendége lesz bajnokság második fordulójában.

A német másodosztályban szereplő, Sváb Dánielt is foglalkoztató Energie Cottbus a még éppen nem kieső VfL Bochum vendége lesz. A magyar védő csapata utolsó a bajnokságban. A harmadosztályban Bajner Bálint juthat szóhoz: klubja, a Borussia Dortmund II a Leipziggel meccsel.

Az olasz másodosztályú, Feczesin Róbertet is soraiban tudó Padova a közvetlen rivális, szintén kiesőhelyen álló Regginát látja vendégül.

Hétfő – Kötelező a Dinamo-győzelem

Dzsudzsák Balázs együttese, az orosz első osztályban szereplő, negyedik helyen álló, és edzőváltáson áteső Dinamo Moszkva a 11 bajnoki óta nyeretlen, zsinórban hét vereséget szenvedő Nyizsnyij Novgorod otthonában zárja a 25. fordulót.

A német másodosztályban szereplő 1860 München várhatóan Király Gáborral a kapuban áll fel a Dresden otthonában.

Vida Krisztofer csapata, a holland másodosztályú Twente II a PSV Eindhoven tartalékcsapatát fogadja.

Olvasói sztorik