Nemzetközi foci

A sereghajtó simán verte Husztiékat

Vasárnapi gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó magyarok teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Alábbi gyűjtőcikkünkben a vasárnapi nap eseményeit, eredményeit foglaljuk össze.

A német Bundesliga 29. fordulójában Huszti Szabolcs és csapata, a Hannover a sereghajtó Braunschweig otthonában lépett pályára. A magyar szélső végigjátszotta a 3-0-ra elveszített találkozót, és a 44. percben egy sárga lapot is begyűjtött.

Az orosz Premjer Liga 24. fordulójában a Dinamo Moszkva a sereghajtó Anzsi Mahacskala otthonában vendégszerepelt. A fővárosiak magyar válogatott középpályása, Dzsudzsák Balázs végigjátszotta a 4-0-ra elveszített összecsapást.

A Király Gáborral a kapuban felálló 1860 München hazai pályán 3-0-s vereségbe szaladt bele a Kalsruhe ellen a német másodosztály 29. fordulójában. A bajorok a táblázat kilencedik helyén állnak.

A svájci élvonal vasárnapi játéknapján az FC Sion a Lausanne otthonában aratott 1-0-s győzelmet. A nyertes csapatban végig a pályán volt Vanczák Vilmos, aki a 24. percben begyűjtött egy sárga lapot.

A sereghajtó Roda JC 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán az AZ Alkmaar ellen a holland élvonalban. A házigazdák magyar támadója, Németh Krisztián a kispadon ülve nézte végig a találkozót.

Vadócz Krisztián a keretben sem volt, amikor csapata, az Odense 2-2-es döntetlent játszott a Viborg vendégeként a dán első osztályban.

Vida Krisztofer végig a pályán volt a holland másodosztályban szereplő Twente II együttesében a Graafschap elleni bajnokin; csapata 2-1-es győzelmet aratott.

A már bajnok Olympiakosz a Giannina otthonában szenvedett 2-0-s vereséget a görög élvonalban. A vendégek magyar hálóőre, Megyeri Balázs a cserepadon foglalt helyet a mérkőzésen.

Olvasói sztorik