Nemzetközi foci

Lesznek hiányzók

Várhatóan Stieber Zoltán, Hajnal Tamás, Koman Vladimir és Gulácsi Péter sem lesz bevethető hétvégén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Kovács csapata újabb győzelemre készül

Az orosz első osztályban a kiesés ellen harcoló, Pintér Ádámot is soraiban tudó Tom Tomszk a Kubany Krasznodar vendége lesz. Az FK Ural is pénteken lép pályára, Koman Vladimir azonban sérülése miatt várhatóan kihagyja a Szpartak Moszkva elleni bajnokit.

Adorján Krisztián csapata, a holland élvonalban szereplő Groningen a közvetlen rivális Zwolle otthonában lép pályára.

A malajziai bajnokság 11. fordulójában Gyepes Gábor együttese, a Sarawak a második Terengganu ellen mérkőzik.

Kovács Péter klubja, a norvég élvonalbeli Strömsgodset a Viking vendége lesz a második fordulóban.

A Sváb Dánielt is soraiban tudó, német másodosztályban sereghajtó Energie Cottbus a csupán két hellyel előrébb álló Dynamo Dresdent látja vendégül.

A francia másodosztályban szereplő, Filkor Attilát is foglalkoztató Chateauroux a Clermont vendége lesz.

Szombat – Nehéz meccsek várnak az angol csapatokra

Gera Zoltán csapata, az angol élvonalban kiesés ellen küzdő West Bromwich Albion a három ponttal jobban álló Norwich City vendége lesz. A másodosztályban a Bolton kapusa, Bogdán Ádám a közvetlen rivális Huddersfield ellen bizonyíthat, míg Varga József csapatára, a Middlesbrough-ra a negyedik helyezett Derby County, Tőzsér Dánielre és a Watfordra pedig a második Burnley vár odahaza.

A német első osztályban Szalai Ádám juthat szóhoz: klubja, a harmadik helyezett Schalke a 12. helyen szerénykedő Werder Bremen otthonába látogat. A harmadik vonalban két magyar érdekeltségű találkozót rendeznek: Bajner Bálint csapata, a Borussia Dortmund II a Burghausen vendége lesz, Nagy Dániel és a VfL Osnabrück pedig az Elversberggel találkozik, szintén idegenben. Szilvási Péter együttese, a negyedosztályú Greuther Fürth II az Augsburg második csapatával meccsel.

Az osztrák élvonalban ezúttal csak egy kapusért szoríthatunk: Sáfár Szabolcs együttese, a Wacker Innsbruck a Wolfsbreger AC-t fogadja. Gulácsi Péter agyrázkódás utáni pihenőjét tölti – csapata, a Red Bull Salzburg így nélküle áll fel a Grödig ellen, idegenben.

Köteles László visszatért a sérülése után; ezen a hétvégén klubja, a KRC Genk a Lokeren vendége lesz a belga bajnokság rájátszásában. A vendégcsapat 23 ponttal az utolsó, a Lokeren 26 ponttal az ötödik helyen áll a hatcsapatos csoportban.

A holland élvonalban Otigba Kenneth és Varga Szabolcs együttese, a Heerenveen a PSV Eindhovent látja vendégül, míg Babos Gábor és Bodor Boldizsár csapata, a NAC Breda a Twentével mérkőzik.

Priskin Tamás klubja is a rájátszásban bizonyíthat: az izraeli Maccabi Haifa ellenfele a Sakhnin lesz.

A lengyel bajnokság alapszakaszából már csak két forduló van hátra: a Lovrencsics Gergőt is soraiban tudó, második helyezett Lech Poznan a legjobb nyolcba kerülésért harcoló Jagiellonát fogadja.

Az olasz másodosztályban két honfitársunknak szurkolhatunk: Feczesin Róbert és a Padova a Spezia vendége lesz; Kovácsik Ádám együttese, a kiesés ellen harcoló Carpi pedig a Trapanit fogadja.

Vasárnap – Kötelező Dinamo-győzelem

Dzsudzsák Balázs klubjára, a Dinamo Moszkvára a mindössze egyetlen győzelemmel álló, sereghajtó Anzsi Mahacskala vár az orosz élvonal 24. fordulójában. A fővárosiak jó előjelekkel várják a találkozót: elmúlt hat bajnoki meccsükön nem találtak legyőzőre.

Huszti Szabolcs csapata, a német élvonalban szereplő Hannover a sereghajtó Braunschweiggel mérkőzik a 29. fordulóban. A magyar középpályás klubjára ráférne egy győzelem, három bajnokiját veszítette el ugyanis zsinórban. A másodosztályban Király Gáborra figyelhetünk: klubja, az 1860 München odahaza találkozik a Karlsruhéval.

A holland első osztályban utolsó helyen álló, Németh Krisztiánt is soraiban tudó Roda JC az AZ Alkmaar ellen mérkőzik a 31. fordulóban. A másodosztályban Vida Krisztofer csapata, a Twente II a De Graafschap ellen lép pályára.

Vanczák Vilmos csapata, a svájci első osztályban utolsó előtti helyen álló FC Sion a sereghajtó Lausanne vendége lesz a 28. fordulóban.

Kovács Zoltán együttese, az Arisz Limasszol az egy ponttal jobban álló Aknaszt fogadja a ciprusi bajnokság osztályozójának harmadik fordulójában.

Vadócz Krisztián már hosszú ideje nem kap helyet az Odense keretében, így kicsi az esély arra, hogy pályára lépjen a soron következő, Viborg elleni dán bajnokin.

A görög bajnok, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olympiakosz az öt meccse nyeretlen Giannina vendége lesz.

Hétfő – Stieber nélkül a Fürth?

A német másodosztályú, feljutásért küzdő Greuther Fürth a sérült Hajnal Tamást nélkülöző Ingolstadt otthonába látogat. Úgy tűnik, a vendégeknek is lesz egy magyar hiányzója: Stieber Zoltán betegséggel küzd, így várhatóan csak Korcsmár Zsolt lesz bevethető.

Olvasói sztorik