Nemzetközi foci

Huszti gólt lőtt, csapata kikapott

A magyar középpályás találatával még vezetett a Hannover, de végül pont nélkül maradt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl. Cikkünkben a vasárnapi mérkőzéseket összegezzük.

A német első osztályban szereplő Hannover magyarja, Huszti Szabolcs szabadrúgásból volt eredményes a Werder Bremen elleni vasárnapi bajnokin. Csapata ezzel a góllal szerzett vezetést az első félidő végén. Az előny azonban nem tartott ki: az 57. percben egyenlítettek a vendégek, sőt a ráadásban újabb gólt szereztek, így végül pont nélkül maradt a magyar középpályást végig soraiban tudó együttes.

Pintér Ádám és Dzsudzsák Balázs is csereként lépett pályára a Tom Tomszk és a Dinamo Moszkva orosz bajnokiján. Előbbi a 82., a fővárosiak szélsője pedig egy perccel később jutott szóhoz. A mérkőzést a vendég Dinamo nyerte 3-1-re, amely így fellépett a harmadik helyre a tabellán. Pintér csapata jóval gyengébben teljesít: az osztályozót érő 13. helyen áll.

A sérülése után visszatérő Németh Krisztián is csereként lépett pályára a holland élvonalban. Csapata, a sereghajtó Roda JC hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Waalwijktól. A magyar támadót a 63. percben cserélték be.

A német másodosztályú 1860 München a listavezető 1. FC Kölnt fogadta a bajnokság 28. fordulójában. A Király Gáborral a kapuban felálló együttes sokáig döntetlenre állt, ám a hajrában egyszer mattolta az ellenfél a magyar hálóőrt, így 1-0-s sikert aratott. Vereségével a München továbbra is a kilencedik a bajnokságban.

A Strömsgodset csatára, Kovács Péter gólpasszal kezdte az idényt a norvég bajnokságban. Klubja is jó rajtot vett az első fordulóban: 4-2-re nyert odahaza az IK Start ellen.

A görög bajnok Olympiakosz hazai pályán 1-0-s sikert aratott az Arisz ellen. A hazaiak magyar kapusa, Megyeri Balázs a kispadról nézte végig a találkozót.

A ciprusi Arisz Limasszol magyar portása, Kovács Zoltán is csak kispados volt: csapata idegenben verte 2-1-re a Koukliont az osztályozó-csoport második fordulójában.

Magyar játékos a BL-elődöntőben

Vasárnap délben a Barcelona otthonában lépett pályára a Jakabfi Zsanettet is soraiban tudó Wolfsburg a női Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján. A német együttes magabiztos előnnyel várta a találkozót, ugyanis az első mérkőzésen, hazai pályán 3-0-ra győzte le spanyol ellenfelét.

Bátrabban kezdte a mérkőzést a Barcelona, de Schult kapus magabiztosan állt a Wolfsburg kapujában – az első negyedórában Willy kétszer is tesztelte a portást, majd Putellas kísérleténél is biztosan hárított. Majdnem 25 percet kellett várni az első komolyabb vendéglehetőségre: Bunte lövésénél Rafols helyezkedett jól. Egy perccel később Jakabfi Zsanett vétette észre magát: előbb egy szögletet tekert a kapu elé, majd a kipattanó labdával a kaput vette célba, de Rafols ismét védett.

A félidő hajrájához érve mindkét oldalon voltak lehetőségek: előbb Schult, majd Rafols állta a labda útját. Úgy tűnt, gól nélkül zárul az első félidő, ám Kessler tett arról, hogy még nyugodtabban menjen pihenőre csapata; a ráadás második percében talált a kapuba (0-1).

A második játékrész elején kapuja elé szegezte a Wolfsburg a hazaiakat: előbb Magull lövését tolta szögletre Rafols, majd Jakabfi sarokrúgásánál kellett figyelnie a védőknek. A 66. percben is a magyar játékos próbálkozott, a hazaiak kapusa azonban most is védett. A 74. percben Müller szerzett gólt, így ötre nőtt a vendégek összesített előnye (0-2). Jakabfi Zsanett a 86. percig volt a pályán, ekkor váltotta Anna Blasse. A hajrában nem született több találat, így a német csapat 5-0-s összesítéssel jutott a legjobb négy közé.

A Wolfsburg ellenfele az előzőleg az MTK-t búcsúztató, szintén német Potsdam lesz az elődöntőben.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó

FC Barcelona (spanyol) – VfL Wolfsburg (német) 0-2 (0-1)

Gólszerzők: Kessler (45+2.), Müller (74.)

Továbbjutott: Wolfsburg, kettős győzelemmel (5-0)

Olvasói sztorik