Nemzetközi foci

Gulácsi elvesztette az eszméletét

Szombati gyűjtőcikkünkben a külföldön játszó honfitársaink teljesítményéről számoltunk be.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

A már bajnok Red Bull Salzburg a Wacker Innsbruck otthonában játszott az osztrák élvonalban. A találkozó magyar kapuscsatát hozott: a hazaiak hálóját Sáfár Szabolcs védte, míg a vendégeknél Gulácsi Péter kezdett. A szünet előtt egy ütközés során Gulácsi súlyosan megsérült, elvesztette az eszméletét, hordágyon vitték le a pályáról. Hamarosan magához tért, de kórházba szállították, az első diagnózis szerint eltörött az állkapocscsontja. A mérkőzés 0-0-ra végződött.

Koman Vladimir az FK Ural kezdőcsapatában kapott helyet az Anzsi Mahacskala elleni mérkőzésen az orosz bajnokság 23. fordulójában. A válogatott középpályás ezúttal középcsatárként szerepelt, de nem volt elég ideje megmutatni, hogyan teljesít az új pozíciójában, mert a találkozó hetedik percében le kellett cserélni. A championat.com cikke izomsérülésről ír. Az Ural 2-1-re győzött és a 12. helyen áll a tabellán.

Gyepes Gábor végigjátszotta a Sarawak mérkőzését a malajziai bajnokság tizedik fordulójában. Csapata 1-1-es döntetlent játszott a Johor FC otthonában, és a hetedik helyen áll a tabellán.

Bajner Bálint nem kapott lehetőséget a Borussia Dortmund második csapatában a Münster elleni 1-1-es találkozón. Együttese a 13. helyen áll a német harmadosztályban.

Nagy Dániel 77 percet kapott az VfL Osnabrück csapatában a Kiel ellen 4-0-ra megnyert mérkőzésen. Klubja az ötödik helyen áll a német harmadosztályban.

Feczesin Róbert nem került be a Padova keretébe a Lanciano elleni mérkőzésen. A magyar támadó csapata hazai pályán győzött 5-1-re az olasz másodosztály 32. fordulójában.

Kovácsik Ádám a Carpi kispadján ült a Latina elleni mérkőzésen a Serie B 32. fordulójában. Klubja idegenben szenvedett 1-0-s vereséget.

A lengyel bajnokság 28. fordulójának rangadóján a Legia Varsó hazai pályán győzött 1-0-ra a Lovrencsics Gergővel felálló Lech Poznan ellen. A magyar szélső végigjátszotta a mérkőzést. Klubja továbbra is második helyen áll a tabellán.

Az izraeli bajnokság rájátszásának 28. fordulójában Priskin Tamás csapata, a Maccabi Haifa 4-0-s vereséget szenvedett a Hapoel Tel-Aviv otthonában. Honfitársunk kezdő volt, de a szünetben lecserélték.

Tőzsér Dániel végigjátszotta a Watford mérkőzését a Sheffield Wednesday otthonában. Csapata 4-1-re győzött az angol másodosztály 39. fordulójában.

A Middlesbrough játékosa, Varga József végig a pályán volt, és ismét hibátlanul teljesített a védelem jobb oldalán. Csapata 2-0-ra győzött a Brighton otthonában a Championship 39. fordulójában.

Bogdán Ádám mentett pontot a Boltonnak. Az angol másodosztály 39. fordulójában a magyar kapussal felálló együttes a Wigant fogadta. A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, ám a 89. percben egyenlített a Wigan, sőt a 94. percben büntetőt is lőhetett. Utóbbit azonban Bogdán Ádám remek vetődéssel hárította, így 1-1-el zárult a találkozó.

Óriási lehetőséget szalasztott el a West Bromwich Albion. Gera Zoltán csapata a 94. percben másodszor is megszerezte a vezetést a Cardiff City ellen, de a walesi csapat a 96. percben egyenlített a hatpontos meccsen, amely 3-3-ra végződött. A magyar támadót a 85. percben küldték pályára. Klubja a 17. helyen áll a Premier League-ben.

A holland másodosztály 32. fordulójában Vida Krisztofer végig a pályán volt a Twente csapatában az Emmen otthonában. A találkozót a hazaiak nyerték 2-0-ra. Klubja 17. helyen áll a tabellán.

Otigba Kenneth a kispadon ült a Heerenveen csapatában a Vitesse elleni rangadón a holland bajnokság harmincadik fordulójában. A találkozó végeredménye 2-2 lett. Varga Szabolcsot nem nevezték a mérkőzésre.

Az FC Sion futballistája, Vanczák Vilmos végigjátszotta a St. Gallen elleni mérkőzést a svájci bajnokság 27. fordulójában. A találkozó 1-1-es döntetlent hozott. A védő klubja a kilencedik helyen áll a tabellán.

A sérüléséből felépült Köteles László visszaszerezte helyét a KRC Genk kapujában. A magyar hálóőr visszatérése nem sikerült tökéletesre, ugyanis csapata 3-0-s vereséget szenvedett a Waregem otthonában a belga bajnoki rájátszás első fordulójában.

A holland bajnokság harmincadik fordulójában a Groningen idegenben győzte le 3-2-re a PSV Eindhoven gárdáját. A vendégcsapatban Adorján Krisztián nem kapott lehetőséget. Klubja a hatodik helyen áll az Eredivisie-ben.

Olvasói sztorik