Nemzetközi foci

Magyar kapuscsata Ausztriában

Gulácsi Péter és Sáfár Szabolcs csapata egymás ellen mérkőzik az osztrák élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra határainkon túl.

Péntek – Szalai csapata tovább menetelhet

A német első osztály harmadik helyén álló, Szalai Ádámot is foglalkoztató Schalke 04 az öt meccse nyeretlen, zsinórban három bajnokiját elveszítő Hertha BSC-t látja vendégül. A másodosztályban a feljutásért harcoló, Stieber Zoltánt és Korcsmár Zsoltot foglalkoztató Greuther Fürth a St. Pauli vendége lesz. Szilvási Péter általában a Fürth második csapatában szokott helyet kapni – a negyedosztályban remek sorozatot maga mögött tudó együttes a Memmingen otthonában bizonyíthat.

A holland első osztályban szereplő, Babos Gábort és Bodor Boldizsárt is soraiban tudó NAC Breda a két ponttal kevesebbet gyűjtő Utrechttel találkozik hazai pályán.

Vadócz Krisztiánt az elmúlt időszakban nélkülözte csapata, a dán élvonalban szereplő Odense. Az együttes a soron következő hétvégén a sereghajtó Sonderjyskét fogadja.

Filkor Attila legutóbb ismét kezdő volt a francia második vonalban szereplő Chateauroux-ban. Az együttes pénteken a közvetlen rivális Nimes-t fogadja.

Szombat – kiesési rangadó vár Gera csapatára

Gera Zoltán együttese, az angol Premier League-ben szereplő West Bromwich Albion kiesési rangadót vív: a 28 pontos együttes a 25 ponttal az utolsó előtti helyen álló Cardiff City-t fogadja. A másodosztályban Bogdán Ádám az ötödik helyezett Wigan ellen őrizheti a Bolton kapuját. Varga József csapatára, a Middlesbrough-ra a Brighton vár idegenben, a Tőzsér Dánielt foglalkoztató Watford pedig a közvetlen rivális Sheffield Wednesday ellen mérkőzik.

A már bajnok Red Bull Salzburg a Wacker Innsbruck vendége lesz az osztrák élvonalban. A találkozó magyar kapuscsatát hozhat: a hazaiak hálóját Sáfár Szabolcs védheti, míg a vendégeknél Gulácsi Péter számít első számúnak a posztján.

Köteles László felépült sérüléséből, így van esély rá, hogy ő védje a KRC Genk kapuját a Waregem elleni belga rájátszás-mérkőzésen.

A holland első osztályban Otigba Kenneth és Varga Szabolcs klubja, a Heerenveen a Vitesse vendége lesz, míg az Adorján Krisztiánt foglalkoztató Groningen a PSV Eindhoven otthonába látogat. A második vonalban Vida Krisztofernek szoríthatunk: a remek formában lévő támadó csapata, a Jong Twente az Emmen ellen mérkőzik idegenben.

Koman Vladimir és csapata, az FK Ural az Anzsi Mahacskalával mérkőzik hazai pályán az orosz első osztályban.

A Priskin Tamást is foglalkoztató Maccabi Haifa a közvetlen üldöző, ötödik helyezett Hapoel Tel-Aviv vendége lesz az izraeli bajnokság rájátszásában.

Lovrencsics Gergő csapata, a lengyel első osztályban második helyen álló Lech Poznan kulcsfontosságú meccs előtt áll: az éllovas Legia Warszava otthonában csökkentheti hétpontos hátrányát.

A malajziai bajnokságban Gyepes Gáborra figyelhetünk: együttese, a Sarawak a Johor otthonában lép pályára.

Vanczák Vilmos csapata, a svájci élvonalban szereplő Sion a St. Gallennel találkozik.

A német harmadosztályban Bajner Bálint és Nagy Dániel juthatnak szóhoz: előbbi klubja, a Borussia Dortmund II a Münstert fogadja, míg a VfL Osnabrück a Kiel ellen mérkőzik szintén hazai pályán.

Az olasz másodosztályban Kovácsik Ádám együttese, az öt meccse nyeretlen Carpi a zsinórban három vereséggel álló Latina vendége lesz. Feczesin Róbert és a Padova hazai környezetben bizonyíthat az élmezőnyhöz tartozó Lanciano ellen.

Vasárnap – magyar csata Oroszországban

Huszti Szabolcs csapata, a német első osztályban zsinórban két vereséget szenvedő Hannover az elmúlt két fordulóban szintén pont nélkül maradó Werder Brement fogadja. A Király Gábort is foglalkoztató 1860 Münchenre rangadó vár a másodosztályban: a listavezető Kölnt fogadja a 28. fordulóban.

Az orosz Premijer Ligában magyar rangadót rendeznek: Pintér Ádám klubja, a Tom Tomszk a Dzsudzsák Balázst foglalkoztató Dinamo Moszkvával találkozik hazai pályáján.

A Roda JC csatára, Németh Krisztián felépült sérüléséből, így ott lehet a Waalwijk elleni bajnokin.

A görög bajnokságot toronymagasan nyerő, Megyeri Balázst is foglalkoztató Olympiakosz az Ariszt látja vendégül.

A ciprusi bajnokság osztályozó-körében Kovács Zoltán csapata, az utolsó előtti Arisz Limasszol a sereghajtó Kouklionnal meccsel.

Az olasz harmadosztályban Novothny Soma juthat szóhoz: zsinórban hat bajnokiját elveszítő együttese, a Paganese a Grosseto ellen javíthat.

Hétfő – Sváb Dániel zárja a hetet

A német másodosztályban szereplő, Sváb Dánielt is soraiban tudó Energie Cottbus az öt meccse nyeretlen Union Berlinhez látogat.

Olvasói sztorik