Nemzetközi foci

Németh Krisztián a hétvégén már játszana

A holland Roda JC magyar válogatott csatára felépült sérüléséből, és bízik benne, hogy csapatával ki tudja harcolni a bennmaradást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kezdődött jól a 2014-es év a holland első osztályban szereplő Roda JC magyar csatárának, Németh Krisztiánnak. Mint ismert, a 25 éves támadó január 21-én az AZ Alkmaar elleni bajnokin piros lapot kapott, a holland szövetség pedig ötmeccses eltiltással büntette, mivel hozzáért a játékvezetőhöz. A folytatás sem alakult szerencsésen a magyar válogatott csatárnak, hiszen épphogy letöltötte eltiltását, megsérült, és hetekre kidőlt.

A Rangadó.hu megkereste a játékost, aki elárulta, hogy a lábujjtörése már teljesen rendbe jött, és reméli, hogy a Roda hétvégi bajnokiján visszatérhet a pályára.

– Rendbe jött a sérülésem, hétfőn már teljes értékű munkát tudtam végezni a csapattal, úgyhogy remélem, a hétvégén már pályára tudok lépni – kezdte Németh Krisztián. – Ott volt korábban az eltiltásom, most pedig három hetet kellett kihagynom, úgyhogy már nagyon hiányzik a játék. Amikor megsérültem, azt jósolták, hogy négy-hat hetet kell kihagynom. Nagyon örülök, hogy már három hét után edzésbe állhattam, és felgyorsult a gyógyulásom, ami annak is köszönhető, hogy remek terápiákat csináltam itthon Halmai Tamással.

– A helyszínen tekintette meg a hétvégi MTK–Videoton mérkőzést. Hogy tetszett az összecsapás?
– Csak a második félidőre értem ki, és azt mondhatom, hogy jó meccset láthatott a közönség. A második félidőben lehetett érezni, hogy mindkét csapatnak fontos a mérkőzés, de most ebből a Vidi jött ki jobban.

– Csapata, a Roda a holland élvonal utolsó helyén szerénykedik. Mit gondol, miért nem megy a szekér?
– Sajnos nem tudom megmondani, hogy mi lehet a gond, most a sérülés miatt annyira nem voltam benne a csapat ügyeiben. Nem áll jól most a szénánk, és a Waalwijk elleni, következő meccsen sok minden ki fog derülni. Meglátjuk, hogy mit hoz a jövő.

– Kiharcolhatják a bennmaradást?
– Azért szomorú erről beszélni, mert nem így indult számunkra a szezon. Ott voltunk az Európa Liga-indulást jelentő helyezések környékén, és tényleg jól ment a csapatnak. Aztán volt egy töréspont, ami után egyszerűen nem jöttek az eredmények. Sajnálom, hogy a bennmaradásról kell beszélni. Úgy érzem, hogy a szerencsefaktor sokat fog számítani, hogy kinek milyen a sorsolása, vagy kinek jön ki jobban a lépés. Sokat fog számítani, ki tud nyugodtabb maradni a döntő momentumokban. Ilyen szituációban nyilván a játékosok sem annyira higgadtak, mintha nem a kiesés elkerüléséért menne a harc. Nehéz helyzetben vagyunk, de tapasztalatszerzés szempontjából biztosan nagyon hasznos öt-hat meccs vár ránk, és bízom benne, hogy ebből jól fogunk kijönni.

Olvasói sztorik