Nemzetközi foci

Németh Krisztián súlyos eltiltása

A holland szövetség fegyelmi bizottsága úgy döntött, hogy a Roda magyar csatárának öt bajnoki meccset kell kihagynia.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Holland Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága öt bajnoki mérkőzéstől eltiltotta Németh Krisztiánt, mert a Roda JC csatára a kedd esti, AZ Alkmaar elleni kupameccsen (0-2) rátámadt a játékvezetőre – írja a voetbalzone.nl. A vendégcsapat védői szabálytalankodtak honfitársunkkal szemben, aki azt hitte, hogy együttese tizenegyest kap, de miután a bíró nem ítélt semmit, a válogatott játékos elvesztette a fejét, nekiment a játékvezetőnek, aki ezért kiállította.

A testi kontaktus és a gyalázkodó szóhasználat miatt döntött a súlyos eltiltás mellett a szövetség. Németh az FC Utrecht, a PEC Zwolle, a Feyenoord, a NAC Breda és az ADO Den Haag elleni meccsekről fog hiányozni. Különösen az utolsó két találkozó lesz nagyon fontos a Roda szempontjából a kiesés elleni harc során. Bár a kedd esti kiállítás kupameccsen történt, az eltiltás a következő öt bajnoki mérkőzésre szól.

– Szabálytalankodtak velem szemben a büntetőterületen belül, és nem kaptunk tizenegyest, de meg kellett volna tartanom magamnak a véleményemet. Sajnos elengedem magamat és az érzelmeimet, és nekimentem a játékvezetőnek. A mellkasunk összeért, ez hiba volt, elnézést kérek – nyilatkozta klubja honlapján Németh Krisztián. – Ez nem az én stílusom, és azt is figyelembe kellett volna vennem, hogy ezzel nem csak magamat, hanem a csapatomat is büntettem. Én elfogadom a büntetést, amit a szövetség kiszabott.

Jon Dahl Tomasson, a Roda új edzője azt mondta, tudja, hogy a felfokozott érzelmek miatt történt mindez, de akkor sem okos, amit a magyar csatár tett.

Olvasói sztorik