Hírek

PSV után, PSV előtt

Nem csak az ördög lakozik a részletekben, hanem Németh Krisztián sikerének titka is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Roda JC magyar játékosa, Németh Krisztián vasárnap győztes gólt szerzett a PSV Eindhoven elleni holland bajnoki meccsen. A jó teljesítmény nem meglepetés a magyar válogatott csatár részéről, hiszen ez immár a hatodik találata volt a jelenlegi bajnokságban, és a közelmúltban Észtország hálójába is betalált.

Amikor az angliai és görögországi évek után 2011 novemberében hazatért, s néhány meccsen pályára lépett a másodosztályú MTK-ban, sokan temetni kezdték a karrierjét, de talán nem túlzás, ha kijelentjük: Hollandiában szinte újjászületett. A Rangadó.hu érdeklődésére Németh Krisztián hangsúlyozta, fontos összetevője a sikernek, hogy mindig csak meccsről meccsre koncentrál.

– Sok apróság összejött, ami az előnyömre válik mostanság. Jó felkészülésen vagyok túl, ami azért fontos, mert erőben jól bírom a meccseket, és éles, koncentrált tudok lenni végig – magyarázta Németh Krisztián. – Szerencsére a helyzeteimet is jó százalékban be tudom rúgni, mostanság inkább befelé pattannak a labdáim. Ezekből próbálok építkezni, és csak meccsről meccsre koncentrálok, nem nézegetem, hogy hány gólt kéne még rúgnom. Hollandiában a támadófoci a jellemző, ami ezen a poszton, meg amúgy is előnyömre válik. Az elmúlt két év során egyénileg is előre tudtam lépni, aminek nagyon örülök. Ez a stílus, amit a holland foci képvisel, közel áll a magyarhoz, ezért könnyebben be tudunk illeszkedni. Persze gyorsabb, eléggé dinamikus és technikás, de támadójellegű.

Érdekesség, hogy a vasárnapi sikert követően szerdán is a PSV lesz a Roda ellenfele. Németh úgy véli, mindenképpen önbizalmat ad számukra a bajnoki siker.

– Szerdán kupameccset játszunk, pont a PSV ellen, idegenben. Tudjuk, hogy a vasárnapi eredmény ellenére is esélyesebbek, hiszen egy jó csapatról van szó, főleg otthon. Minden meccs más, a győzelmünkből nem szabad kiindulni, de arra jó, hogy önbizalmat ad, és pozitívan állhatunk neki a szerdai feladatnak – szögezte le a 24 éves csatár.

A Rangadó.hu megkeresésére Németh Krisztián menedzsere, Pataky Tibor úgy vélekedett, hogy a válogatott csatár jelenlegi kiváló formája azért sem meglepetés, mert amióta Hollandiában van, azóta folyamatosan jól megy neki.

– Először a Waalwijkhoz került, ami egy kis csapat, és mindenki azt mondta, hogy ki fog esni. Fél évig játszott ott, és fontos gólokat szerzett, gólpasszokat adott és tizenegyeseket is kiharcolt – mondta a Careers Management Group társtulajdonosa. – Utána a Rodához igazolt, amelynek tavalyi és idei kerete között minőségi különbség van, ugyanis az idei sokkal jobb, pláne a középpályán, így pedig sokkal jobb, hálásabb dolog csatárposzton játszani. Krisztián tavaly ugyanilyen állapotban volt, és ugyanezeket a dolgokat meg tudta csinálni, de sokkal kevesebb háttértámogatást kapott, a csapat pedig vergődött. Idén mindez jelentősen megváltozott. Mint minden csatárnál, nála is a gólokkal jön az önbizalom. Amikor kevés önbizalma van, akkor az sem sikerül, amit jól tud, amikor pedig tele van önbizalommal, akkor az is sikerül, ami egyébként ritkán.

Németh Krisztián is említette, hogy sok apró pozitívum összejött mostanság, ami elősegíti a jó és eredményes játékot számára. Hogy mik ezek, arról Pataky Tibort is megkérdeztük.

– Amióta Hollandiában játszik, elkerülték a sérülések, mindössze egy alkalommal kellett kihagynia másfél hónapot egy bokasérülés miatt, egyébként folyamatosan játszik. Korábban ilyen szempontból balszerencsés volt, mert rendre sérülések érték, és egyetlen felkészülést sem tudott rendesen végigcsinálni – részletezte a menedzser. – Szintén nagyon fontos, hogy olyan edzővel dolgozik, aki nagyon szereti, tudja, mire képes, bízik benne. Rajta pedig látszik, hogy él vele, és meg is hálálja a bizalmat. Hat gólnál jár, és ezek közül valamennyi akciógól volt. Akikkel vetekszik a góllövőlistán, azok szinte mind jobb csapatokban játszanak, és tizenegyeseket is lőttek. Ezek az apró összetevők játszanak közre abban, hogy ilyen jó szezonja van. Mindez korábban is összejött volna számára, de az összetevők közül valami mindig hiányzott.

Olvasói sztorik