Hírek

Németh Krisztián győztes gólt lőtt

Minden honfitársunk eredménye, teljesítménye egy helyen, a vasárnapi légiós-körképben!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Németh Krisztiánnal felálló Roda JC haza pályán 2-1-re legyőzte a PSV Eindhoven gárdáját a holland élvonal 11. fordulójában. A válogatott támadó jól tartotta meg a labdákat és végig agilisan futballozott. 1-1-es állásnál a 86 percben egy felpasszolt labdát átvett a kapunak háttal, lefordult a védőjéről és húsz méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel eldöntve a mérkőzést. Németh Krisztián hatodik gólját szerezte a szezonban és ezzel feljött a góllövőlista negyedik helyére. A Roda ezzel a győzelemmel feljött a 9. helyre az Eredivisieben.

A mérkőzés végét egy szomorú eset is beárnyékolta. Németh Krisztián lecserélése után a 89. percben a PSV hálóőre Tytoń nyaksérülést szenvedett. A lengyel kapust majdnem húsz percig ápolták a pályán, így a mérkőzés a 111. percben ért véget.

Priskin Tamás a kezdőben kapott helyet az orosz másodosztály második helyén álló Alanyija együttesében. A válogatott támadó duplázott a mérkőzésen. Előbb a 18. percben köszönt be, majd az 54. percben növelte a különbséget 2-0-ra az utolsó előtti helyen szerénykedő Nyeftyehimik csapata ellen. A vendégek a 74. percben még szépíteni tudtak, de a végeredményt ez nem befolyásolta. Priskin eldöntötte a meccset, és az Alanyija továbbra is esélyes a visszajutásra.

Király Gáborral a fedélzeten látogatott az 1860 München a Karlsruhe otthonába a német másodosztályban. A veterán hálóőr kétszer kapitulált és nem tudta megakadályozni, hogy csapata 2-1-es vereséget szenvedjen. A müncheni gárda 11. helyen áll a Bundesliga 2-ben.

Sváb Dániel klubja, a 15. helyezett Cottbus a 16. helyen álló Dynamo Dresden csapatához látogatott a német másodosztály 12. fordulójában. Az ex-ferencvárosi hátvéd a kispadról nézte végig, hogy csapata 1-0-s vereséget szenved.

Vanczák Vilmossal a soraiban 2-0-ra győzte le a Sion a második helyezett Grasshopperst. A válogatott „gólfelelőse” sárga lapot kapott a 20. percben, de végigjátszotta a találkozót és aktív része volt a diadalnak. A Sion jelenleg 8. helyen áll a svájci élvonalban, a 13. forduló után.

https://www.youtube.com/watch?v=ho3IkcZBp3c

Novothny Soma kezdőként lépett pályára az olasz harmadosztályban vitézkedő Paganese csapatában. A fiatal támadó góllal vette ki a részét a Barletta elleni 2-0-s diadalból. Novothny az 58. percben mattolta a vendégcsapat kapusát. A Paganese ezzel megszerezte második győzelmét és a kilencedik forduló után a 14. helyet foglalja el a tabellán.

Tőzsér Dániel nem került a Genova keretébe. Csapata Torinoba látogatott, ahol 2-0-ra kaptak ki a Juventustól a Serie A kilencedik fordulójában. A Genova 8 ponttal a 16. helyen áll a bajnokságban és csak két pont választja el a kieső zónától.

Kezdőként lépett pályára a holland bajnokság 11. fordulójában Adorján Krisztián is. Az U21-es válogatott a Groningen támadó sorában kapott lehetőséget a listavezető Vitesse otthonában. A 2-2-es döntetlennel végződő mérkőzésen a magyar szélsőt az 55. percben cserélték le. A Groningen 17 ponttal 8. helyen áll az Eredivisieben, de csak 3 pont választja el az 1. helyen álló Vitesse-től.

Lovrencsics Gergővel a kezdőben fogadta a 6. helyezett Lech Poznan a 2. helyezett Légia Varsó csapatát a Lengyel bajnokság 13. fordulójában. A mérkőzés 47. percében a Légia szerzett vezetést, de három perc múlva már egalizált is a Lech Poznan méghozzá Lovrencsics találatával. A végeredmény 1-1 lett, a Lech Poznan 5. helyen várja a folytatást.

https://www.youtube.com/watch?v=lnrp4sYiEeM

Görögországban a listavezető Olimpiakosz az OFI Kréta együttesét fogadta. A hazai csapatban Megyeri Balázs a kispadon kapott helyet. A mérkőzést 5-1-re nyerte az Olimpiakosz és kilenc forduló után 23 ponttal továbbra is vezeti a bajnokságot.

A listavezető Salzburg Gulácsi Péterrel a kapuban a Gröding otthonában lépett pályára az osztrák Bundesliga 13. fordulójában. A magyar hálóőr végig védte a mérkőzést, magabiztos teljesítményt nyújtott. A Salzburg 31 ponttal vezeti az osztrák bajnokságot és 10 ponttal előzi meg a 2. helyezett Ried csapatát.

Vadócz Krisztián együttese az Odense a Bröndby csapatát fogadta hazai pályán, a dán Superliga 13. fordulójában. A középpályás a kispadról nézte végig, ahogy csapata 0-0-s döntetlent ér el. Az Odense 18 ponttal 4. helyen áll a Superligában.

Köteles László csapata a Genk idegenbe látogatott a harmadik helyezett Club Brugge otthonába. A magyar hálóőr végig a pályán volt és kapott gól nélkül hozta le a 2-0-ra megnyert találkozót. A Genk ezzel a győzelemmel, gólaránnyal megelőzte a Brugge együttesét és 12 forduló után felkapaszkodott a dobogó harmadik fokára.

Cikkünk folyamatosan frissül!

Olvasói sztorik