NB I

Fogynak a magyar kapusok

Bogdán Ádám és Sáfár Szabolcs is kihagyja ezt a hétvégét, de Gulácsi Péter újra védhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – magyarok találkozója

A holland élvonal előző fordulójában ismét gólt fejelő Otigba Kennethre ezúttal elvileg nem vár nagyon nehéz feladat: a magyar védő csapata, a Heerenveen az utolsó, még nyeretlen NEC Nijmegen vendége lesz.

Magyar rangadót rendeznek a német másodosztályban: a Korcsmár Zsoltot és Stieber Zoltánt foglalkoztató Greuter Fürth fogadja Hajnal Tamás együttesét, az Ingolstadtot.

A Varga Józsefet is soraiban tudó angol másodosztályú Middlesbrough a szintén 12 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszó Doncastert fogadja.

Filkor Attiláék is pénteken játszanak: a Chateauroux a Nimes vendége lesz a francia másodosztály 12. fordulójában.

Szombat – a sérült angol légió

A West Bromwich Albion menedzsere, Steve Clark cáfolta a Gera Zoltán kölcsönadásáról szóló híreket, azonban elmondta, egyelőre várat magára a magyar játékos visszatérése. Így minden bizonnyal most hétvégén, a Liverpool otthonában sem léphet pályára. A második vonalban Bogdán Ádám nélkül fogadja a Bolton az Ipswich együttesét. A magyar kapus oldalszalag-sérülést szenvedett, hat-nyolc hét kihagyás vár rá.

A német Bundesligában Huszti Szabolcs együttese, a Hannover a négy forduló óta nyeretlen Hoffenheimet fogadja. Szalai Ádámékra jóval nehezebb feladat vár: a Schalke vendége a Bajnokok Ligája-ezüstérmes Borussia Dortmund lesz, amelynek sérültjei a közelmúltban felépültek, ezért Bajner Bálint szereplése nem valószínű.

Egy meccsre szóló eltiltást kapott az osztrák élvonalbeli Innsbruck kapusa, Sáfár Szabolcs. A csapat így nélküle mérkőzik meg az Wolfsberger AC-vel.

Az orosz első osztály magyar légiósai szombaton juthatnak szóhoz: Dzsudzsák Balázs klubja, a Dinamo Moszkva az Amkar Perm vendége lesz. A Koman Vladimirt is soraiban tudó Ural a szentpétervári Zenitet fogadja, míg a sérüléssel bajlódó Pintér Ádám csapata, a Tom Tomszk a Tyerek Gronynij csapatát látja vendégül.

A belga bajnokságban Vass Ádám klubja, az utolsó előtti helyen álló KV Oostende ezúttal a Lierse vendége lesz.

A holland élvonal szombati játéknapján Bodor Boldizsár és Babos Gábor csapata lép pályára: a 12. helyezett NAC Breda vendége a 11. helyen álló Go Ahead Eagles lesz.

Az olasz másodosztályú Carpi a Latina elleni hazai bajnokin javíthatja ki előző fordulóbeli vereségét. Minden bizonnyal Kovácsik Ádám védi a hazaiak kapuját. Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert együttese, a Padova a Lanciano otthonába látogat.

Izraelben az utolsó előtti helyen álló, Hrepka Ádámot is foglalkoztató Bnei Yehuda a Hapoel Raanana együttesét fogadja.

Vasárnap – javíthatnak Priskinék

A sérüléséből visszatérő Gulácsi Péter játékára van esély az osztrák Salzburgnál. A listavezető a második helyezett SV Grödig vendége lesz.

Köteles László az FC Bruges ellen bizonyíthat a Genk színeiben a belga élvonal 12. fordulójában.

Vadócz Krisztiánékra hazai bajnoki vár a dán első osztályban: az Odense a Bröndby-t fogadja.

A Megyeri Balázst is foglalkoztató Olimpiakosznak a még nyeretlen, hat döntetlennel és két vereséggel álló OFI Kréta lesz a vendége a görög bajnokságban.

Németh Krisztián csapata, a Roda a PSV Eindhoven ellen lép pályára a holland élvonalban. A másik magyar támadó, Adorján Krisztián klubja a Vitesse vendége lesz a 11. forduló vasárnapi játéknapján.

Az előző fordulóban remekelő Lovrencsics Gergő együttese, a Lech Poznan a Legia Varsó ellen játszik rangadót a lengyel első osztályban.

Az 1860 München kapusa, Király Gábor hétfőn büntetőt védett a listavezető Köln ellen. Ezúttal könnyebb feladat várhat csapatára a német másodosztályban, a 14. helyezett Karlsruhe otthonában. Sváb Dániel és az Energie Cottbus a Dynamo Dresden vendége lesz.

A Tőzsér Dánielt is foglalkoztató Genoa a Juventus otthonában vendégszerepel a Serie A kilencedik fordulójában. Az olasz harmadosztályban Novothny Soma együttese, a Paganese a győzelem nélkül álló Barletta csapatát fogadja.

Az előző fordulóban a sereghajtótól vereséget szenvedő, Priskin Tamást is soraiban tudó FK Alanyija ezúttal az utolsó előtti Nyeftyehimik együttesét látja vendégül az orosz másodosztályban.

Vanczák Vilmos együttese, a Sion ellenfele a Grasshoppers lesz a svájci élvonalban.

Olvasói sztorik