NB I

Három magyar gól

Honfitársaink közül Németh, Otigba és Lovrencsics volt eredményes a szombati játéknapon. Videókkal!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnoki selejtezők miatti szünet után folytatódnak a bajnoki küzdelmek. A Rangadó.hu gyűjtőcikkében a szombati játéknap magyar érdekeltségű mérkőzéseiről számolunk be. Cikkünk folyamatosan frissül.

Koman Vladimir csapatának mérkőzésével kezdődött a magyar szombat: az orosz élvonalban szereplő Ural a Tyerek Groznij otthonában lépett pályára. A magyar középpályás végigjátszotta az 1-1-es döntetlennel zárult találkozót. Pintér Ádám sérült, így nem kapott helyet az FK Krasznodar ellen 4-0-s vereséget szenvedő Tom Tomszkban.

A német Bundesligában a Schalke 04 a sereghajtó Braunschweig otthonában lépett pályára. A hazaiak kétszer is megszerezték a vezetést, azonban a Szalai Ádámmal felálló vendégek végül megfordították a találkozót, és 3-2-re diadalmaskodtak. Jól tartotta magát a Borussia Dortmund otthonában a Huszti Szabolcsot is kezdőként foglalkoztató Hannover: a hazai együttes egy 4. percben szerzett tizenegyes-góllal nyert 1-0-ra.

A sérült Gera Zoltán nélkül játszott 0-0-s döntetlent a West Bromwich Albion a Stoke City otthonában a Premier League 8. fordulójában. Az angol második vonalban a Bogdán Ádámot is foglalkoztató Bolton 1-1-re végzett a Sheffield Wednesday ellen. A magyar kapus őrizte a hazaiak kapuját. Varga József a kispadról nézte végig a Middlesbrough 3-2-es vereségét a Barnsley otthonában.

Hollandiában a Németh Krisztiánt is foglalkoztató Roda a Waalwijk otthonában aratott 2-1-es győzelmet. A találkozón a hazai csapat szerzett vezetést, Németh góljával azonban hamar egyenlített a Roda, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=sUGdO7mW1Zk

A sérülése után visszatérő Bodor Boldizsár 86 percet játszott az Utrechttől 4-2-es vereséget elszenvedő NAC Bredában. Klubtársa, Babos Gábor a kispadon kapott helyet. A Heerenveen 2-0-s vezetés után szenvedett vereséget a Vitesse ellen, hazai pályán. A csapat második gólját a magyar utánpótlás-válogatott védő, Kenneth Otigba szerezte.

https://www.youtube.com/watch?v=-h55QjJAatU

A belga első osztályban Köteles Lászlóval a kapujában nyert 4-0-ra a Genk a Lierse ellen. Vass Ádám csereként debütált az újonc KV Oostende színeiben. A magyar játékos a 37. percben lépett pályára a Mechelen ellen 3-0-ra elveszített találkozón.

Lovrencsics Gergő góljával fordított a Lech Poznan a lengyel bajnokságban. A csapat 0-1-ről felállva végül 4-1-re nyert a Lechia Gdansk otthonában. A magyar támadó végigjátszotta a találkozót.

Lovrencsics Gergő gólja 1:10-től látható:

Az olasz másodosztályban Kovácsik Ádámmal a kapuban állt fel a Carpi az Avellino otthonában. A találkozó nem sikerült jól a vendégeknek, 4-1-re maradtak alul. Magyarjai nélkül nyert 2-1-re a Padova a Juve Stabia ellen: Laczkó Zsolt a cserepadon ülte végig a mérkőzést, Feczesin Róbert pedig sérülése miatt maradt távol.

Sáfár Szabolcsnak 16 perc jutott az osztrák bajnokságban: az Innsbruck magyar kapusa hamar a kiállítás sorsára került. Csapata végül 6-0-s vereséget szenvedett a sérült Gulácsi Pétert nélkülöző Salzburg otthonában.

A Vanczák Vilmost is soraiban tudó svájci Sion a Thun otthonában szenvedett 1-0-s vereséget.

Bár sokáig csak szenvedett, végül magabiztos győzelmet aratott az Olimpiakosz a görög élvonalban. A 4-1-es Platanias elleni sikert az együttes magyar kapusa, Megyeri Balázs a kispadról nézte végig.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik