NB I

Ismét a klubcsapatoké a főszerep

Ezen a hétvégén Huszti Szabolcsék dortmundi vendégjátéka emelkedik ki a kínálatból.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A világbajnoki selejtezők miatti szünet után folytatódnak a bajnoki küzdelmek. A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő játékosaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár honfitársainkra ezekben a ligákban.

Péntek – másodosztályú bemelegítés

Pénteken folytathatja szereplését a tabella hátsó felében tanyázó Chatauroux. Filkor Attila csapata a francia másodosztály 11. fordulójában a Caent fogadja.

Szintén a 11. kör következik a német másodosztályban. A Sváb Dánielt is foglalkoztató Energie Cottbus a jelenleg harmadik helyen álló Union Berlint látja vendégül.

Az orosz másodosztály második helyén álló FK Alanyia a Himik ellen lép pályára saját stadionjában. A hazaiaknál minden bizonnyal ismét szóhoz juthat a sérüléséből nemrég visszatérő Priskin Tamás.

Szombat – Dortmundba látogatnak Husztiék

Az angol élvonalban a West Bromwich Albion a Stoke City otthonában próbálhatja megszerezni újabb győzelmét. Sajnos Gera Zoltán nélkül. A másodosztályban Varga József csapata, a Middlesbrough a sereghajtó Barnsley vendége lesz. A Bogdán Ádámot foglalkoztató Bolton a még nyeretlen Sheffield Wednesday-t fogadja.

Magyar kapusok csatáját hozhatta volna az osztrák bajnokság: a listavezető Salzburg az utolsó előtti Innsbruckot fogadja. A vendégek kapuját minden bizonnyal Sáfár Szabolcs védi, a másik oldalon viszont Gulácsi Péterre ujjtörés miatt nem számíthat a csapata.

A belga bajnokságban Vass Ádám klubja, a KV Oostende a Mechelen együttesével mérkőzik hazai pályáján. Szinte biztosan Köteles László védi a Genk kapuját a Lierse ellen.

A Megyeri Balázst is foglalkoztató, még veretlen Olimpiakosz a nyeretlen Plataniasz otthonába látogat a görög élvonalban.

A holland bajnokság tizedik fordulójában a Kenneth Otigbát is foglalkoztató, ötödik helyezett Heerenveen a hetedik Vitesse ellen lép pályára. Németh Krisztián csapata, a Roda az utolsó előtti Waalwijk vendége lesz. A Breda Utrechtbe látogat, a vendégeknél Babos Gáborért és a sérüléséből nemrég felépülő Bodor Boldizsárért szoríthatunk.

Az izraeli bajnokságban Hrepka Ádám csapata, a Bnei Yehuda a Hapoel Haifa vendége lesz.

A Lovrencsics Gergőt is foglalkoztató Lech Poznan a Gdansk otthonában szerepel a lengyel bajnokság soron következő fordulójában.

A német első osztályban Huszti Szabolcs és a Hannover a második helyezett Borussia Dortmundhoz látogat. Szalai Ádáméknak valamivel könnyebb dolga lesz, a Schalke ugyanis az utolsó Braunschweignél vendégszerepel.

Az olasz második vonalban a Kovácsik Ádámot is soraiban tudó Carpi az élmezőnyhöz tartozó Avellino otthonában vendégeskedik. A Laczkó Zsoltot és Feczesin Róbertet foglalkoztató Padova a Juve Stabiát látja vendégül. Feczesinnel kapcsolatos hír, hogy sérülése után már edzésbe állt, de a visszatérésére még várni kell.

Oroszországban Koman Vladimir csapata, a hét ponttal a 15. helyen álló Ural az azonos pontszámmal rendelkező Tyerek Gronynij csapatához látogat. Pintér Ádámékra is idegenbeli mérkőzés vár, a Tom Tomszk az FK Krasznodar vendége lesz.

Vanczák Vilmos együttese, a svájci FC Sion a Thun otthonában folytathatja veretlenségi sorozatát.

Vasárnap – Tőzsér visszakerült a Genoa keretébe

Újra teljes edzéseket végez a ciprusi Omonia Nicosia játékosa, Leandro. A csapat az AEK Larnaca elleni bajnokival folytatja szereplését.

Nehéz feladat vár Adorján Krisztiánékra, ugyanis a holland bajnokság következő fordulójában a Groningen a PSV Eindhovent látja vendégül, a meccset a Sport1 televízió élőben közvetíti.

A német második vonalban a Greuther Fürth a szintén élmezőnyhöz tartozó St. Paulit fogadja. Korcsmár Zsolt és Stieber Zoltán is harcra kész a hazaiaknál. Hajnal Tamás együttese, az Ingolstadt az előző fordulóban Stieberéket megtréfáló Düsseldorfot fogadja.

Ismét a csapattal edz az olasz élvonalbeli Genoa magyarja, Tőzsér Dániel. A gárda a zsinórban három vereséggel álló Chievót fogadja. A harmadosztályban szereplő, Novothny Somát is foglalkoztató Paganese a Pisa vendége lesz.

Dzsudzsák Balázs együttese, a Dinamo Moszkva a Kubany Krasznodart látja vendégül az orosz élvonalban.

Hétfő – Királyék segíthetnek a Fürth-nek

Vadócz Krisztián hétfőn juthat szóhoz a két meccs óta veretlen Odense együttesében. A dán élvonal 12. fordulójában a zsinórban két vereséget elszenvedő Sonderjyske lesz az ellenfél.

Király Gáborék a listavezető, még veretlen Köln otthonában lépnek pályára. Az 1860 München a nyolcadik helyről várja a német másodosztály 11. fordulójának zárómérkőzését.

Olvasói sztorik