NB I

Szalai Ádám duplázott

Légiós-cikkünkben minden szombati, magyar vonatkozású eredményt megtalál. Videókkal!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Folytatódik a meccsdömping a külföldi bajnokságokban. Gyűjtőcikkünk folyamatosan frissül a honfitársainkat is foglalkoztató csapatok eredményeivel.

Oroszországban kezdődött a „magyar szombat”, a Koman Vladimirt foglalkoztató Ural az FK Krasznodart fogadta. A hazaiaknál sérülés miatt nem nevezték a keretbe a magyar középpályást. Csapata 2-0-s vereséget szenvedett attól a klubtól, amely a közelmúltban kölcsönadta őt.

Szalai Ádám ismét parádézott a német élvonalban: a Schalke támadója két góllal és egy kiharcolt büntetővel vette ki a részét csapata 4-1-es sikeréből. A magyar játékos 88 percet kapott a találkozón, a lefújás előtt nem sokkal vastaps közepette hagyta el a pályát az Augsburg elleni bajnokin.

Az angol másodosztály 11. fordulójában megszerezte első győzelmét a Bolton. A Bogdán Ádámot is soraiban tudó együttes a Birmingham otthonában aratott 2-1-es győzelmet. Otthon a Middlesbrough 0-1-ről fordítva 4-1-re győzte le a Yeovilt. Varga József a 78. percben lépett pályára a hazaiaknál.

Kovácsik Ádám egy gólt kapott az olasz másodosztályban, így a Carpi 1-0-s vereséget szenvedett a Cittadella ellen.

A finn élvonalban Gruborovics Tamás duplázott: a Turku magyarja a JJK ellen szerzett két gólt a hajrában (az elsőt a 75., a másodikat a 90. percben szerezte), így nyertek 2-0-ra.

Ausztriában fordulatos mérkőzésen játszott 3-3-as döntetlent az Innsbruck és az Admira. A találkozón a vendég Admira háromszor is vezetéshez jutott, de az időközben emberhátrányba kerülő hazaiak mindhárom alkalommal egyenlítettek. Az Innsbruck kapuját Sáfár Szabolcs őrizte.

A svájci bajnokságban az FC Basel után a Young Boys ellen is pontot szerzett Vanczák Vilmos csapata, a Sion. A magyar válogatott védő végigjátszotta a 2-2-vel záródó találkozót.

Hollandiában 0-0-s döntetlent játszott a Roda és a Zwolle. A hazaiaknál Németh Krisztián kezdőként kapott szerepet. A Roda az utolsó percekben már kettős emberhátrányban játszott, de így is otthon tartotta az egy pontot. Bodor Boldizsár és Babos Gábor együttese, a NAC Breda hazai pályán 2-1-re verte a Heracles-t. A két magyar a kispadon kapott helyet. Kenneth Otigbáék nem léptek pályára a Den Haag otthonában; a pálya rossz állapota miatt későbbre halasztották a találkozót.

Belgiumban még nem nevezte a keretbe Vass Ádámot a KV Oostende. Az újonc 2-0-s vereséget szenvedett a Waasland ellen.

Lovrencsics Gergő nélkül játszott 0-0-s döntetlent a lengyel Lech Poznan a Pdbeskidzie otthonában.

Olvasói sztorik