NB I

Magyarok a pályán, Európa-szerte

Stieberék és Gulácsiék is az első helyért harcolnak; Dzsudzsákékra újabb városi derbi vár.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ausztriában és Németországban is azért küzdenek válogatott játékosaink, hogy csapatuk megőrizze első helyét a bajnokságban. A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő légiósaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – Huszti, Filkor és Laczkó a pályán

Három magyar érdekeltségű mérkőzéssel kezdődik a hétvége: a német élvonalban Huszti Szabolcs csapata, az ötödik Hannover a hatodik helyezett Herthát fogadja.

A francia második vonalban szereplő, Filkor Attilát is foglalkoztató Chateaoroux az élbolyhoz tartozó Metz otthonában lép pályára.

Az olasz Padova a Varését fogadja a Serie B pénteki játéknapján. A bajnokságban utolsó helyen álló hazaiaknál Laczkó Zsolt és Feczesin Róbert képviselik a magyar vonalat, utóbbi viszont sérüléssel bajlódik, így kevés az esély a játékára.

Szombat – 13 bajnokin bizonyíthatnak a magyarok

Az angol másodosztályban Bogdán Ádám csapata, a tíz forduló után még mindig nyeretlen Bolton a Birmingham otthonában szerezheti meg első győzelmét. A Varga Józsefet is foglalkoztató Middlesbrough a szintén egy győzelemmel álló Yeovilt látja vendégül.

Az osztrák élvonalban szereplő, jelenleg utolsó előtti Innsbruck a sereghajtó Admirát fogadja. A hazaiak kapuját minden bizonnyal Sáfár Szabolcs védi.

Akár már a hétvégén debütálhat új csapatában Vass Ádám. A belga élvonal újonca, a VV Oostende a nyeretlen Waasland-Beveren otthonában lép pályára.

Hollandiában négy magyar játékosért is izgulhatunk: Otigba Kenneth együttese, a dobogós helyen álló Heerenveen a kiesőzónában tanyázó Den Haag vendégeként bizonyíthat. Németh Krisztián és a Roda a Zwollét fogadja, a Babos Gábort és a sérüléssel bajlódó Bodor Boldizsárt foglalkoztató NAC Breda pedig a közvetlen rivális Heracles ellen lép pályára.

Izraelben a Bnei Yehuda a Maccabi Petah Tikva csapatát látja vendégül. A hazaiaknál Hrepka Ádám játékára figyelhetünk.

A lengyel élvonalban egyre jobban formába lendülő Lovrencsics Gergő a Podbeskidzie otthonában javíthatja mutatóit. Csapata, a Lech Poznan is magára talált, egymás után két meccset nyert a bajnokságban.

Szalai Ádám szombaton bizonyíthat az Augsburg ellen. A sérüléséből teljesen felépülő magyar támadó várhatóan kezdőként kap helyet a Bundesliga-rajtot kissé elkényelmeskedő Schalkénál.

Az olasz másodosztályban a Carpi a Cittadella ellen lép pályára hazai közönsége előtt, minden bizonnyal Kovácsik Ádámmal a kapuban.

Oroszországban az Ural magyar középpályása, Koman Vladimir saját csapata ellen bizonyíthat – azt az FK Krasznodart látják vendégül, amelytől kölcsönbe érkezett mostani klubjához.

Az elmúlt fordulóban az FC Basel ellen gólt szerző magyar védő, Vanczák Vilmos és csapata ezúttal is nagynevű ellenfél ellen bizonyíthat: az FC Sion a Young Boys-t látja vendégül a svájci élvonalban.

Vasárnap – egymás ellen a magyarok a Bundesliga II-ben

Az angol élvonalban a West Bromwich-nál a listavezető Arsenal vendégeskedik. Sajnos hazai részről Gera Zoltán kihagyja a találkozót.

A sógoroknál Gulácsi Péterék a középmezőny elején tanyázó Austria Wien ellen lépnek pályára. Az eddig parádés szezont futó Salzburg veretlenül vezeti a bajnokságot.

Belgiumban az Európa Ligában szintén brillírozó kapusunk, Köteles László juthat szóhoz a Genkben, a Gent elleni találkozó alkalmával.

Leandro hétközben rosszul lett az egyik edzésen, így kérdéses, tudja-e vállalni a ciprusi Omonia Nicosia mérkőzését a Larnaca ellen.

Vadócz Krisztián góllal hálálta meg az Odense edzőjének bizalmát a dán bajnokság előző fordulójában. Jó eséllyel így az Esbjerg elleni idegenbeli bajnokin is szóhoz juthat.

Görögországban igazi parázs rangadót rendeznek: a PAOK a Panathinaikoszt fogadja. Megyeri Balázs az elmúlt időszakban a padon kapott helyet, várhatóan most sem ő védi a vendégek kapuját.

Adorján Krisztián felépült sérüléséből, így ott lehet a hazaiaknál a Groningen–AZ Alkmaar holland bajnokin.

A német másodosztályban akár magyar rangadó is összejöhet: a Király Gábort is foglalkoztató 1860 München Sváb Dániel csapatát, a Cottbust fogadja. Hajnal Tamásék is vasárnap lépnek pályára: az Ingolstadt a Bochum vendége lesz.

Az olasz élvonalban a Genoa a Cataniához látogat, de Tőzsér Dániel játékára kevés az esély. A harmadosztályban is izgulhatunk egy honfitársunkért: Novothny Soma együttese, a Paganese a jó formában lévő Frosinone otthonában szerepel.

Oroszországban újabb rangadó vár az előző fordulóban Dzsudzsák Balázst mellőző Dinamo Moszkvára: két fordulóval a Lokomotiv elleni városi derbi után a CSZKA otthonában folytathatja szereplését az alakulat. A Pintér Ádámot is foglalkoztató, négy forduló óta veretlen Tom Tomszk a listavezető Zenitet látja vendégül.

Hétfő – Stieberék zárják a hétvégét

Hétfő délután lép pályára a német másodosztályt vezető Greuter Fürth. Stieber Zoltán és Korcsmár Zsolt csapata a gyengélkedő Düsseldorf otthonában erősítheti meg első helyét a tabellán.

Az orosz második vonalban Priskin Tamás együttese, a második helyen álló Alanyija a hetedik Orenburgot fogadja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik