Nemzetközi foci

Németh Krisztián duplázott!

A Roda légiósa ismét beköszönt, ráadásul nem is egyszer! Szombati légiós-körképünkben összegyűjtöttük a külföldön játszó honfitársaink eredményeit.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem örülhettek a német élvonalban szombaton pályára lépő légiósaink. Huszti Szabolcs ugyan a kezdőben kapott helyet a Bayer Leverkusenhez látogató Hannoverben, ám a magyar sem tudott segíteni csapatán. A vendégek hiába léptek volna fel a dobogóra egy estleges győzelemmel, a hazaiak Rolfes és Sam első félidőben szerzett góljával 2-0-s sikert ünnepelhettek. Huszti végigjátszotta a találkozót, de komolyabb kihívás elé nem tudta állítani a hazai kaput őrző Lenót.

Az egész héten náthával küzdő Szalai Ádám csak a kispadon kapott helyet a Hoffenheim otthonába látogató Schalke csapatában. Bár a látogatók már 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek, végül csupán egy pontot vittek haza, mivel a Hoffenheim a második félidőben egalizálni tudott. Szalai a 78. percben állt be csereként.

Az angol másodosztályú Bolton Wanderers összeállítása szokás szerint a magyar válogatott kapusával, Bogdán Ádámmal kezdődött. A hálóőr több nagy védést is bemutatott a Yeovil Town elleni bajnokin, ám a 79. percben Upson lövésével szemben tehetetlennek bizonyult. A 91. percben végül Mills fejes gólja mentette meg a hazaiakat az újabb blamától, ám a Bolton még így is nyeretlen a Championship kilencedik fordulóját követően.

A Varga Józsefet foglalkoztató Middlesbrough 2-0-s vereséget szenvedett az éllovas Queens Park Rangers otthonában. Varga kezdőként lépett pályára, de edzője már a szünetben lecserélte. A mérkőzés mindkét találata az első játékrészben született.

A sérüléséből lábadozó Gera Zoltán nélkül felálló West Bromwich Albion óriási meglepetésre 2-1-es győzelmet ért el a Manchester United otthonában.

Az olasz bajnokság hatodik fordulójában a Napolitól hazai pályán 2-0-s vereséget szenvedő Genoa ezúttal is Tőzsér Dániel nélkül állt fel. A magyar játékost a bő keretbe se jelölte Liverani edző.

Feczesin Róbert sérülés miatt kimaradt a Padova együtteésből, amely a Modenához látogatott, míg Laczkó Zsolt a második félidőben, háromgólos hátrányban állt be. A végeredmény 3-1 lett. A Carpi kapuját védő Kovácsik Ádám anyaklubja, az öt kölcsönadó Reggina ellen remekelt, így jelenlegi együttese 1-0-s sikert ért el idegenben.

https://www.youtube.com/watch?v=ROOnALwzKFI

Megyeri Balázs, a görög Olympiakosz Pireusz kapusa a kispadról nézte végig, ahogy csapata 2-0-s idegenbeli sikert arat a Panioniosszal szemben. A vendégek kapuját – akárcsak a szezon eddigi öt fordulójában – a spanyol Roberto Jiménez védte.

A válogatott kerettagok közül Németh Krisztián parádés napot zárt. A Roda magyarja az előző fordulóban remek gólt szerzett, és ezúttal az Utrecht kapuját sem hagyta érintetlenül. És ha már beköszönt, megtette ugyanezt még egyszer, így oroszlánrészt vállalt csapata 3-3-as idegenbeli döntetlenjében. Ugyanakkor valamelyest árnyalja a képet, hogy a negyvenedik percben, 1-1-es állásnál büntetőt hibázott.

Vanczák Vilmos is gólt szerzett. A svájci bajnokság tízedik fordulójának rangadóján, a Basel–Sion összecsapáson az első találat főződik a magyar védő nevéhez. A találkozó végül 2-2-es döntetlennel ért véget.

Belgiumban Köteles László remekelt, így csapata, a Genk hazai pályán 1-0-s győzelmet ért el a középcsapatnak számító Mechelen ellen.

A Sturm Graz 1-0-s győzelmet aratott a Wacker Innsbruck ellen Szabics Imre búcsúmeccsén. A másik oldalon ott volt a veterán hálóőr, Sáfár Szabolcs, akit a 19. percben Kainz tudott mattolni, más nem. Szabics egy 216-os számú mezt kapott a klubvezetőktől, ez a Sturm színeiben játszott meccsei számát szimbolizálja.

Bodor Boldizsár sérülés miatt nem léphetett pályára a PEC Zwolle – NAC Breda mérkőzésen. Magyar csapattársa, Babos Gábor sem játszott: a magyar kapus a vendégkispadról nézte végig a 0-0-s döntetlent hozó mérkőzést.

Olvasói sztorik