Hírek

Husztiék a dobogóért játszanak

Kemény mérkőzések várnak külföldön játszó honfitársainkra a hétvégén, a Hannover középpályására különösen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rangadó.hu minden héten jelentkezik légiós-körkép rovatával, amelyben a külföldön szereplő honfitársaink teljesítményét összegezzük, illetve a fordulók előtt megnézzük, milyen feladat vár a magyarokra ezekben a ligákban.

Péntek – Mellőzöttségből lépnének főszereplővé

A Filkor Attilát foglalkoztató Chateauroux péntek este a Niort együttesét fogadja a francia másodosztály kilencedik fordulójában. A jelenleg kiesőhelyen tanyázó együttes esetleges győzelmével a 15. helyig léphetne előre.

A német másodosztályban Sváb Dániel juthat szóhoz az Energie Cottbus és az Arminia Bielefeld összecsapásán.

Szombat – Husztiék a dobogóra törnek, Németh újabb gólra

A térdsérülése után továbbra is lábadozó Gera Zoltán a hétvégén még bizonyosan kihagyja a West Bromwich manchesteri vendégjátékát. A Premier League hatodik fordulójában a WBA az Unitedhez látogat.

A másodosztályban nyolc forduló után továbbra is nyeretlen, sereghajtó Bolton Wanderers a szintén kieső helyen tanyázó Yeovil Town-t fogadja. A kezdőben minden bizonnyal Bogdán Ádámmal törnek majd első győzelmükre a hazaiak.

Belgiumban nyolc fordulót követően a hatodik helyen áll a Genk, amely ezúttal a 11. helyezett Mechelent fogadja, kapujában szokás szerint Köteles Lászlóval.

Az előző fordulóban remek gólt szerző Németh Krisztián csapata, a Roda az Utrecht otthonába látogat a holland bajnokság nyolcadik körében. A Babos Gábort és Bodor Boldizsárt is foglalkoztató NAC Breda az idény eddigi meglepetéscsapata, a második helyen álló PEC Zwolle otthonába látogat.

Ausztriában a Sáfár Szabolcsot foglalkoztató, nyolc meccse nyeretlen Wacker Innsbruck a Szabics Imrét továbbra is mellőző Sturm Graz otthonába látogat a kilencedik fordulóban.

Megyeri Balázs együttese, a görög bajnokságban élen álló Olympiakosz a Panioniosz otthonába látogat a hatodik fordulóban.

Az előző fordulóban, eltiltását követően góllal visszatérő Huszti Szabolcs gárdája, a Hannover rangadót vív a Bundesligában, a harmadik helyen álló Bayer Leverkusennel. Amennyiben Husztiék nyerni tudnak idegenben, úgy a dobogóra is felkapaszkodhatnak.

Szintén parázs meccs vár a hétközi kupafordulót sikerrel teljesítő Schalkéra, amely a Hoffenheim otthonában vendégeskedik, soraiban a frissen augusztus hónap játékosának választottSzalai Ádámmal.

Bár Tőzsér Dániel játékára nincs sok esély, de azért emlékezzünk meg a Genoa bajnokijáról is az olasz élvonal hatodik fordulójából, az ellenfél a Napoli lesz.

Vanczák Vilmosra a svájci listavezető FC Basel otthonában vár komoly kihívás. A hazaiak az első helyről, az FC Sion az utolsó előttiről várja az összecsapást.

Vasárnap – Király Gábor a listavezető ellen bizonyíthat

Az angol másodosztály tabellájának 16. helyén tanyázó Middlesbrough a listavezető Queens Park Rangershez utazik, soraiban a kisebb sérülését háta mögött tudó Varga Józseffel.

Gulácsi Péter, az osztrák ligát vezető Red Bull Salzburg kapusa a Wiener Neuastadt támadói ellen bizonyíthatja újfent kvalitásait.

Vadócz Krisztián együttese, a dán bajnokságban eddig igen hektikusan szereplő Odense az éllovas Midtjylland ellen lép pályára hazai közönség előtt.

Adorján Krisztián és a Groningen a dobogó harmadik fokán álló Twente otthonába látogat a holland első osztályban.

Szintén vasárnap lép pályára a lengyel Lech Poznan, soraiban az idei kilenc forduló során még gólképtelen, ennek ellenére kihagyhatatlan magyar támadóval, Lovrencics Gegővel. Az ellenfél a 14. helyen álló Widzew Lodz lesz.

A hétközi kupafordulóban gólt szerző és gólpasszt jegyző Hajnal Tamás a St. Pauli ellen vezetheti újabb győzelemre a német Bundesliga 2-ben nyolc fordulót követően továbbra is sereghajtó Ingolstadtot. A Király Gáborral felálló 1860 München a patinás Kaiserslautern otthonába látogat.

Dzsudzsák Balázs a 11.30-as orosz matiné keretében bizonyíthatja, elvágyódás ide vagy oda, tudja, mi a dolga. A Dinamo Moszkva a Krilja Szovjetovot fogadja az orosz Premjerliga 11. fordulójában.

Az olasz másodosztály eddigi hat fordulójában csupán egy pontot gyűjtő Padova a Modena otthonába látogat. Laczkó Zsolt a hírek szerint játszhat, Feczesin Robert pályára lépése ugyanakkor kérdéses, miután a hétközi fordulóban sérülés miatt le kellett cserélni. A Kovácsik Ádámot foglalkoztató Carpi a Regginával mérkőzik meg idegenben.

Hétfő – Kötelező győzelem vár Stieberékre

A remek formának örvendő Stieber Zoltánt, és a kezdeti mellőzöttség után egyre biztosabb ponttá váló Korcsmár Zsoltot foglalkoztató listavezető Greuther Fürth hétfő este lép pályára a német másodosztályban, ellenfele hazai pályán az utolsó előtti Dynamo Drezda lesz.

Koman Vladimirre a Rosztov Don és az Ural mérkőzésen várhat bevetés a vendégek soraiban.

Olvasói sztorik