Hírek

Királyék majdnem megtréfálták a Dortmundot

Az "oroszlánok" a 104. percig tudták tartani a lépést a Bundesliga éllovasával, ám a hosszabbítás nem hozott szerencsét a kék-fehéreknek.

Kapcsolódó cikkek

Német Kupa, 2. forduló
1860 München – Borussia Dortmund 0-2 (0-0)
München, Allianz Arena. Játékvezető:
1860 München: Király – Volz (Tomasov, 112.), Wojtkowiak, Bülow, Schindler – Adlung, Stahl, Stoppelkamp, Stark – Wannenwetsch, Lauth (Friend, 112.)
Dortmund: Langerak – Grosskreutz, Hummels, Sokratis, Durm – Sahin, Bender (Hofmann, 68.) – Kuba (Aubameyang, 99.), Mhitarjan, Reus – Lewandowski (Schieber, 105.)
Gólszerzők: Aubameyang (104.), Mhitarjan (108.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on! Bár a két csapat között 23 helynyi különbség volt a Bundesliga, illetve a Bundesliga 2 tabelláját elnézve, a mérkőzésen közel sem jött ki az osztálykülönbség.
A hazai 1860 München, akárcsak a bajnokikon, ezúttal is a magyar válogatott Király Gáborral állt fel a kapujában, aki a rendes játékidőben több nagy bravúrt is bemutatott, így oroszlánrészt vállalt abban, hogy a kék-fehérek hosszabbításig verekedték magukat. A BL-döntős Dortmund azonban sokkal jobban bírta a hajrát, és a 104. percben a csereként beálló Aubameyang büntetőjével meg is szerezte a vezetést. Ráadásul a játékvezető kiállította a hazaiaktól Stahlt, így Királyék a hosszabbítás második félidejére tíz emberrel maradtak.

A csoda emberhátrányban már nem jött össze, sőt, a 108. percben Mhitarjan szépségdíjas mozdulattal húzta el a labdát a kimozduló Király mellett, majd egy újabb cselt követően hét méterről az üres kapuba passzolt (0-2), ezzel eldöntve a párharc sorsát.
A BVB összességében megérdemelten jutott tovább, amit a 120 perc alatt elért négy kapufa is alátámaszt.

Olvasói sztorik