Blogger Tipp

Visszakerült a nemzetközi köztudatba

Németh Krisztián a következő szezonra is szeretne Hollandiában maradni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Zaklatott, de végül eredményes és sikeres szezont zárt Németh Krisztián, hiszen előbb távozott a görög Olympiakosz csapatától, majd átmenetileg visszatért az MTK-ban, sőt bekerült a válogatott keretébe is, végül pedig a holland RKC Waalwijk együttesében kötött ki, amelyben közmegelégedésre teljesített. A Rangadó.hu érdeklődésére a Csehország és Írország elleni felkészülési mérkőzések előtt álló válogatott edzőtáborában, Telkiben kijelentette, köszönettel tartozik Egervári Sándor szövetségi kapitánynak, amiért kitartott mellette akkor is, amikor nem ment úgy a játék, mint korábban.

– Sikeres félszezon Hollandiában, avagy minden jó, ha a vége jó?!
– Fél évre igazoltam Hollandiába, és ahogy elterveztük, jól sikerült ez az időszak. Nyilván, lehetett volna több is benne, de szerencsére a minimális elvárásoknak megfeleltem, ismét bekerültem a nemzetközi futballközegbe – vélekedett a Rangadónak nyilatkozó Németh Krisztián. – Remélem, a következő szezonom még jobb lesz, próbálok erre koncentrálni. Egyéves opcióm van még az Olympiakosznál, ha abból ki tudnék szállni, akkor mindenféleképpen maradnék ennél a csapatnál, vagy más holland együtteshez mennék. A nyári szabadság is attól függ, merre visz a sors, de szerintem két-három, maximum négy hét jut majd pihenésre.

– Milyen volt az elmúlt idény egyik hazai meglepetéscsapatában, az MTK-ban szerepelni néhány hétig?
– Nagyon szurkoltam a csapatnak, hiszen ha Magyar Kupát nyertek volna, akkor nekem is lenne egy aranyérmem, de sajnos végül tizenegyesekkel kikaptak. A játékosokkal rendszeres kapcsolatban vagyok, természetesen követem a szereplésüket.

– A magyar edzői kar egyik legidősebb tagja, Garami József hogy tud sikeres lenni az egyik legfiatalabb csapattal?
– A tisztelet nagyon fontos! Tiszteljük őt, isszuk a szavait, másrészt ő fiatalos, attól függetlenül, hogy hetvenkét éves. Hosszú ideje közöttünk van, megszokta a mi dolgainkat, mi is az ő szokásait, szerintem a srácok ezért tudnak azonosulni az ő gondolataival.

– Egervári Sándor is számít önre, és ön is számíthat rá, hiszen lélektanilag is nagyon fontos időszakban válogatta be tavaly ősszel.
– Igen, Sanyi bá kitartott mellettem akkor is, amikor nem ment úgy a játék, mint korábban, ezt köszönöm is neki, és megpróbálom úgy meghálálni, hogy amikor pályára lépek, száz százalékot nyújtok.

Olvasói sztorik