Hírek

Németh Krisztián győztes gólt szerzett

Pénteken három válogatott kerettag légiós lépett pályára bajnoki mérkőzésen, mindhárman győzelemnek örülhettek.

Németh Krisztián a kezdőcsapat tagja volt a holland RKC Waalwijk együttesében, és a Vitesse elleni találkozó 37. percében megszerezte első hollandiai gólját: egy kipattanó labdára érkezett remek ütemben, pontos befejezésével 1-0-s előnybe került csapata. A gól három pontot ért a hazaiaknak, ugyanis csak ez az egy találat született a meccsen. Németh a 79. percig volt a pályán.

A francia másodosztályban Koman Vladimir végigjátszotta a kiesőzónában tartózkodó AS Monaco hazai bajnokiját. A középpályás harmadik meccsén lépett pályára új csapatában, és most először örülhetett győzelemnek. Bár a vendég Laval az első félidőben vezetést szerzett, a Monaco még a szünet előtt egyenlített, majd a 79. percben győztes gólt lőtt. Az akcióban a meccset végigjátszó Koman is benne volt.

A német másodosztályban Király Gábor végigvédte az Union Berlin elleni idegenbeli bajnokit, és ezúttal is hiba nélkül látta el a feladatát, az 1860 München 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

Szombaton gyönyörű akció után szerezte meg első gólját a Bundesliga jelenlegi idényében Szalai Ádám, a Mainz válogatott csatára. A súlyos térdsérülése után felépülő támadó a 17. percben talált be a Kaiserslautern kapujába. Ez volt Szalai első Bundesliga-gólja 2010. december 18., a St. Pauli elleni találat óta!

Olvasói sztorik