Hírek

A hollandoknak kell a meccs

Németh Krisztián megtudta, hogy Hollandia a világbajnoki kiemelés miatt nyerni akar a mieink ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pikáns helyzetben van Németh Krisztián, hiszen holland klubcsapatban játszik, a magyar válogatott pedig éppen Hollandia otthonában lép pályára a világbajnoki selejtezősorozat utolsó előtt fordulójában. A Roda JC magyar csatára szeptember második felében három gólt szerzett a bajnokságban. A Telkiben rendezett sajtótájékoztatón elmondta, ebben az is közrejátszik, hogy az észtek elleni válogatott meccsen bizalmat kapott, és eredményes tudott lenni.

Németh Krisztián elárulta, mivel Hollandia jelenleg a világranglista kilencedik helyén áll, játékosai mindenképpen győzni szeretnének a mieink ellen, mert céljuk a nyolcba kerülés, hogy kiemeltek legyenek a világbajnokságon.

– Milyen volt a Roda legutóbbi bajnoki mérkőzése?
– Bravúros döntetlent értünk el. Azért bravúros, mert két csapattársamat kiállították a meccsen, úgyhogy örültünk, amikor vége lett. Egy félidőt játszottam, mert a piros lap miatt egy védekezőbb játékost tett be az edzőm.

– Van összefüggés az észtek elleni gólja, és az azóta mutatott jó formája között?
– Én is érzem, hogy pozitív hatással volt rám az a mérkőzés. Próbálom ezt minél tovább nyújtani, és folytatni ezt a jó szereplést. Csatárposzton az feladatunk, hogy góllal segítsük a csapatot. Ez ránk nyilván többször jön ki, mint egy védőre – bár Vanczák Vilmos ezt meg szokta hazudtolni –, úgyhogy aki ezen a poszton játszik, annak viselnie kell ezt a terhet.

– A hollandok hogy készülnek? Mennyire veszik komolyan ezt a mérkőzést?
– Nem beszélem a holland nyelvet, de próbáltam mindenkitől kérdezgetni, hogy mi újság, miket beszélnek a mérkőzésről. Azzal nyugtattak meg, hogy a kilencedik helyen vannak a világranglistán, és ők a nyolcban szeretnének bent lenni, mert úgy lennének kiemeltek a világbajnokságon, úgyhogy mindenféleképpen győzni szeretnének ezen a meccsen. Ezt tudtam belőlük kihúzni.

Olvasói sztorik