Hírek

Dzsudzsák: speciális meccs lesz

„Ha az egész válogatott száz százalékot tud nyújtani, az is kevés egy ilyen csapat ellen.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dzsudzsák Balázs és a Dinamo Moszkva a címvédő CSZKA otthonában lépett pályára az orosz élvonal 12. fordulójában. A magyar válogatott középpályása végigjátszotta a 2-0-ra megnyert városi derbit.

Emlékezetes, hogy a magyar válogatott bukaresti veresége után őt is élesen kritizálták a szurkolók a gyenge játék és a lélektelen hozzáállás miatt. Csak olaj volt a tűzre az Észtország elleni világbajnoki selejtező utáni sértődött tévényilatkozata. A mieink még mindig a csoport második helyén állnak, és pénteken a hollandok otthonában lépnek pályára. A keret hétfőn kezdte az edzőtáborozást.

A Telkiben rendezett sajtótájékoztatón Dzsudzsák Balázs elmondta, a szívüket, lelküket ki kell tenniük, hogy mindenki lássa rajtuk az alázatot és az akaratot, mert csak így szerezhetik vissza a szurkolók bizalmát.

– Hogy sikerült az elmúlt hétvége Oroszországban?
– Nagyon örülök, hogy végre sikerült rangadót nyernünk, és végig a pályán voltam – mondta Dzsudzsák Balázs. – Nagyon fontos mérkőzés volt, hiszen így egy picit felzárkóztunk a többiekhez. Nagyon sok pontot hullajtottunk az utóbbi időben. Abszolút jó erőben érzem magam. A múlt héten volt egy meccs kihagyásom, de attól függetlenül minden rendben van. Természetesen készen vagyok arra, hogy pénteken is pályán lehessek.

– Mit vár az amszterdami mérkőzéstől?
– Speciális meccs lesz számomra, hiszen sok szép emlékem van mind Hollandiáról, mind a stadionról. Nagyon remélem, hogy további szép emlékkel gazdagodok pénteken is.

– A szeptemberi két válogatott meccs a két végletet képviselte. Szóba került már a játékosok között ez a kettősség?
– Bizonyára rajtam is lehetett érezni, hogy kisebbfajta kilengésben voltam, de nem hiszem, hogy a szeptemberi két mérkőzés befolyásolja a hangulatunkat, talán csak olyan szempontból, hogy megerősödtünk lelkileg. Ki kell mondanunk, hogy pénteken nem mi vagyunk az esélyesek. A világ egyik legjobb csapatánál játszunk, ezzel tisztában kell lennünk. Úgy kell kimennünk, hogy igenis mindent megteszünk annak érdekében, hogy büszkén tudjunk lejönni a pályáról. Még nem is beszéltünk róla, hogy mi történt szeptemberben. Biztosan sort kerítünk rá a héten, bár azt mondom, arról már nem is nagyon kell beszélni. Voltak szép és rossz oldalai, de a futball ilyen játék.

– Mit gondol, a szurkolók bizalmát mivel lehetne visszaszerezni?
– Azzal, ha azt látják tőlünk, amit hiányoltak, hogy a szívünket, lelkünket kitesszük. A román meccsen ezt hiányolták, az alázatot és az akaratot. Tisztában kell lenni vele, hogy nem mi vagyunk a pénteki meccs esélyesei, tehát nem lehet azt várni tőlünk, hogy három-nullal fogunk onnan hazajönni. De azt mondom, ha mindent megteszünk ennek érdekében, és az utolsó percig a szívünket, lelkünket kitesszük a pályán, akkor nem fognak csalódni bennünk. Nyilván nagyon nehéz mérkőzés lesz, ha az egész válogatott száz százalékot tud nyújtani, az is kevés egy ilyen szintű játékosokkal teletűzdelt csapat ellen. Nem feltartott kézzel megyünk, és tudjuk, az a minimum, hogy meg kell halnunk a pályán. Talán ha olyan eredmény születne, a szurkolók is jobban el tudnák fogadni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik